Kyllä ”sen oikean” tietää kun sen
näkee. Tämä Nigel Slaterin yuzukana kolahti heti. Kun kaapissa sattui olemaan
melkein kaikkia reseptin aineksiakin, seuraavan päivän ateriaa ei sen enempää
tarvinnut miettiä, se oli siinä. ”Seuraava päivä” tarkoittaa sitä, että marinoin
broilerisuikaleita yön yli jääkaapissa. Muutama tuntikin riittää, jos on kova
kiire. Varsinainen ruoanlaitto ei sitten enää viekään aikaa kuin sen
verran että riisi kypsyy. Kaikki muu hoituu siinä ohessa.
Alkuperäisessä reseptissä mainitaan yuzumehu ja sushiriisi. Jos (tai oikeastaan kun) yuzumehua ei ole lähikaupassa eikä aina vähän kauempanakaan, korvaa se sekoittamalla 3 osaa limettimehua, 2 osaa appelsiinimehua ja 1 osa riisiviinietikkaa. Sushiriisinkin voi tähän ruokaan korvata puuroriisillä. Sichimi togarashi maustetta ei ole ihan joka kaupan valikoimissa, mutta se on helppo valmistaa itse (tämän ohjeen mukaan).
Yuzumarinoitua kanaa, brokkolinia ja riisiä kahdelle
2 broilerin rintafileetä
150 g sushiriisiä tai puuroriisiä
Leikkaa broilerinfileet sormenpaksuisiksi suikaleiksi, sekoita keskenään soijakastike, mirin, yuzumehu, seesamiöljy sekä togarashi -maustesekoitus ja upota suikaleet marinadiin. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
Keitä riisi kypsäksi riisipussin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan. Keitä brokkolineja sen verran että ne ovat juuri ja juuri kypsät. Valuta broilerinsuikaleet, taputtele ne kuiviksi ja ruskista pannulla tilkassa öljyä. Valuta riisit ja sekoita joukkoon pieniksi paloiksi leikatut brokkolinit. Viimeistele ruoka ripauksella togarashia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti