TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 27. marraskuuta 2020

Pikkujoulun hapanimelä possu


 

Sweet and sour pork on yksi tunnetuimmista kiinalaisen keittiön annoksista. Wokissa fritattua possua mausteisella happaman makealla ja tulisella kastikkeella riisin kanssa tarjottuna. Tämä on suomalainen versio tästä suosikista. Sopii hyvin näin "pikkujoulutunnelmiin".

 

Hapanimelää possua

500 g             possun sisäfileetä

1 prk             ananasta (220/140g) omassa liemessä
1                    paprika (punainen, vihreä tai keltainen)
1                    solo valkosipuli
5 cm              pala tuoretta inkivääriä
1                    pieni punasipuli
2                    kevätsipulia
                      tuoretta korianteria
                      öljyä paistoon + nokare voita sipulien kuullotuksessa
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
                      paahdettuja seesaminsiemeniä

 

Sweet and sour kastike

                      ananastölkin mehu

2 rkl              maissitärkkelystä
3 rkl              soijakastiketta
3 rkl              riisiviinietikkaa
3 rkl              ruokosokeria, esim. muscovado
1 rkl              tomaattipyreetä
                      chilijauhetta maun mukaan
                      cayennepippuria varovasti
 


 

Valmista aluksi kastike. Sekoita kulhossa maissitärkkelys ananastölkin mehuun. Lisää joukkoon soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita hyvin.

Viipaloi porsaan filee poikkisyin ja suikaloi viipaleet. Paloittele paprika ja ananasviipaleet pienemmiksi. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja raasta ne. Hienonna punasipuli pieneksi. Paloittele kevätsipulien valkoiset osat. Viipaloi niiden vihreät osat renkaiksi koristeluun.

Ruskista possusuikaleet kahdessa erässä öljyssä ja mausta ne suolalla & mustapippurilla, siirrä sivuun. Laita samalle pannulle nokare voita ja paistele siinä paprikat, sipulit ja raastetut valkosipuli ja inkivääri. Palauta possut pannulle, kaada kastike niille ja anna hetki kiehua  kastikkeen sakeutua.

Tarjoile basmatiriisin kera. Ripottele annoksen pinnalle kevätsipulirenkaat, tuoretta korianteria ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti