Kyllästyttääkö perunalastut? Tee
riisipaperista ihan uudenlaiset chipsit. Fritattujen riisipaperikääröjen
pyörittelystä oli pakkaukseen jäänyt muutamia riisipaperiarkkeja ja kun ei niitäkään
voi kovin pitkään säilyttää, päätin tehdä niistä pikkusuolaista. Jos mietit
mitä tänä lauantaina napostelisit, hae kaupasta paketti riisipaperia sekä pikkupullo
rapsiöljyä ja ota esiin paistinpannu. Nämä pikkusuolaiset ovat valmiit käden
käänteessä.
Fritatut riisipaperilastut
pieni pullo rapsiöljyä
riisipaperiarkkeja
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
tai muita mausteita
Leikkaa riisipaperiarkit pienemmiksi
paloiksi. Kaada paistinpannulle rapsiöljyä sen verran että sitä on noin parin
sentin paksuudelta. Kuumenna öljy.
Kokeile öljyn lämpötilaa laittamalla kuumaan
öljyyn pieni pala leipää. Jos leipä vain kelluu öljyn pinnalla, anna kuumentua
vielä hetki. Öljy on sopivan kuumaa kun siihen tipautettu leivänpala alkaa
ritistä ja ruskistua. Varo ettei öljy lämpene sen kuumemmaksi.
Uppopaista riisipaperin palat muutama
kerrallaan. Paistuminen tapahtuu niin nopeasti että niitä saa alkaa nostaa pois
öljystä melkein heti kun ne on sinne laitettukin. Nyt lastut ovat rypistyneet
ja niiden rakenne on muutenkin muuttunut.
Nosta valmiit riisipaperilastut
kuivumaan talouspaperin päälle jolloin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Mausta lastut tosi kevyesti ripottelemalla niille vain ihan hiukan suolaa ja
muita mausteita. Kokeile ensin muutaman lastun kanssa miten paljon mausteita
voi käyttää.
Nauti hyvässä seurassa sopivien
juomien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti