Olen avoimesti kateellinen kaikille
niille joiden on mahdollista lähitoriltaan ostaa erilaisia pyyntituoreita
simpukoita, äyriäisiä ja muita mereneläviä. Onneksi täällä on sentään
aasialaiset ruokakaupat, joiden pakastealtaista tekee joskus upeita löytöjä,
kuten nämä jättitiikeriravut. Näitä grillatessa voi melkein tuntea olevansa
jossain kaukana etelässä huojuvien palmujen katveessa jopa nytkin kun Suomen
säätila näyttää palanneen taas siihen normaalin vaihtelevaan kesäsäähän.
Grillatut marinoidut jättiravut
8 kpl kokonaista
keittämätöntä ja kuorellista jättitiikerirapua pakasteena
(tuoreita
on vähintäänkin hankalaa saada)
marinadi
1 limetin
kuori raasteena + mehu
1 solo
valkosipuli raastettuna
chilihiutaleita
maun mukaan
½ tl hienoa
merisuolaa
½ dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki marinadin aineet
keskenään.
Sulata rapuja hitaasti jääkaapissa
noin vuorokausi niin, että ne ovat juuri ja juuri sulaneita. Silloin ne eivät
hajoa niin helposti kuorittaessa. Kuori ravut niin, että pää ja pyrstön kärki
jäävät paikoilleen ja poista suoli kuten katkaravuistakin. Kaada marinadi
ravuille niin, että kaikki saavat osansa. Anna maustua jääkaapissa nelisen
tuntia. Jos on kova nälkä, niin tuntikin huoneenlämmössä antaa jo mukavasti
makua.
Grillaa ravut mielellään polttamatta
ja ylikypsentämättä niitä. Täsmällistä aikaa on mahdoton antaa koska grillien
teho ja kuumuus vaihtelevat niin paljon. Käyttämälläni kaasugrillillä kypsensin
niitä noin 3 min per puoli päät aktiivisten vastusten puolella ja pyrstöt
sammutetun vastuksen päällä. Jos olet epävarma kypsyydestä, leikkaa yksi
rapunen poikki ja tarkista tilanne.
Rapujen kanssa maistuu
chilimajoneesi, grillattu ananas,
pinaatti-sipuli-avokado-limetti-korianterisalaatti sekä patonki.
Täällä on torin kalakaupassa tuoreena tuollaisia isoja rapuja, mutta , vaikka niitä saa tuoreena, niin ovat sen verran tyyriitä että usein jää ostamatta.Mutta onhan se tietysti ihan eri juttu kun saa tuoreena pakastettujen sijaan, esim. kalmareita ostan aika usein,mutta talvella, jolloin ne ovat parempia.Slurps, herkullisen näköistä.
VastaaPoistaOn se sellaista herkkua, ettei kovin usein raaski laittaa, mutta maku on ihan kuin toisesta maailmasta :) Ei nuo jättikokoiset tiikeriravut Suomessa ihan halpoja ole, mutta tosi paljon halvempaa kuin hummeri ja aasialaisesta kaupasta ostettuna jopa halvempia kuin tavalliset isot pakastekatkaravut K- tai S-herkusta.
VastaaPoista