Grilliruoan kanssa on tapana tarjota
jotain hyvää salaattia. Ne voi myös yhdistää hampurilaiseksi, kuten tässä kun
broileri-caesarsalaatti tarjoillaan burgerina. Salaatti on halkaistua
sydänsalaattia, johon paistetaan grilliraidat, leipäkrutongit korvaa
valkosipuli-oliiviöljyllä sivellyt briossi –burgersämpylät, hyvin maustetun ja
grillatun kanafileen päälle raastetaan paksu kerros parmesaania ja kaiken
kruunaa itse tehty caesarkastike.
Caesar -salaatinkastike talon tapaan
200 g
majoneesia (Hellmann’s tai itse tehty)
2 rkl
sitruunamehua
3
sardellifileetä hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 tl dijonsinappia
1,5 tl worcesterkastiketta
1,5 dl hienoksi raastettua parmesaania
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
myllystä
Hienonna sardellit ja
valkosipulinkynnet ihan hienoksi. Parmesaanin täytyy olla vastaraastettua eikä
mitään valmista purkkitavaraa. Sekoita ainekset keskenään, mutta älä käytä
blenderiä tms. Kastike saa jäädä rakeiseksi.
Kana - caesarburgerit
(neljä burgeria)
4 briossi –hampurilaissämpylää (tee
itse tai osta valmiit)
4 rkl oliiviöljyä ja 3-4
valkosipulinkynttä
2 broilerin rintafileetä
suolaa, mustapippuria ja muita
sopivia mausteita (valkosipulijauhe, cayenne toimii hyvin)
pala parmesaania
2 pientä sydänsalaattia
itse tehtyä caesar –salaatinkastiketta
Sivele sämpylänpuolikkaat
valkosipuliöljyllä ja grillaa niihin raidat molemmin puolin.
Halkaise broilerinfileet yhteensä
neljäksi litteäksi kanapihviksi, nuiji sen verran että pihvit ovat suunnilleen
tasapaksuisia, mausta ne ja grillaa kypsiksi. Raasta valmiiden pihvien päälle
parmesaania.
Halkaise sydänsalaatit ja grillaa
halkaisupintohin grilliraidat. Painele salaatinpuolikkaita paistinlastalla
vähän litteämmiksi. Lusikoi grillatuille salaateille caesarkastiketta.
Laita täytteet sämpylöiden väliin ja
nauti caesarpurilaiset heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti