Kotivaraakin täytyy kierrättää FIFO
(first in first out) -periaatteella, ettei käy niin kuin huoltovarmuuskeskuksen
hengityssuojaimille. Meillä oli pakkasessa broilerin jauhelihaa ja siitä tein
kananugetteja. Uppopaiston sijaan friteerasin ne AirFryerilla, jossa kuuma ilma
kypsentää ruoan eikä öljyä juurikaan tarvita. Kape Aihinen kirjassaan
kypsensi nugetit aluksi uunissa ja sitten frittasi ne. Mekin olemme tehneet
samalla periaatteella kalapuikkoja ensin uunissa ja sitten öljyssä
kypsentämällä. Uunissa käyttämisen lisäksi nappasin reseptistä broilerin
maustamisen. Tämä ruoka on lisukkeineenkin terveellistä ja käytännössä
lisäaineetonta kotiruokaa.
Nugetit broilerin jauhelihasta
400 g broilerin
jauhelihaa
1 tl korianterinsiemeniä
morttelissa hienonnettuna
8 g hienoa
merisuolaa (vajaa 2 tl)
n. 2,5 dl kermaa
Leivitykseen
vehnäjauhoja
4 munaa
ja liraus vettä
pankojauhoja
Kuumenna uuni 180 °C:een. Laita
jauheliha ja mausteet monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää sitten kermaa
nauhana samalla sekoittaen kunnes koostumus tuntuu sopivalta. Ota massaa
ruokalusikallisen verran kokkareeksi leivinpaperille uunipellin päälle. Tästä
määrästä minä sain niitä aikaan 18 kappaletta. En edes yrittänyt muotoilla
niitä mitenkään. Laitoin pellin uuniin ja annoin olla kymmenen minuuttia.
Tuntuivat painelemalla sopivilta ja otin ulos jäähtymään.
Sitten vatkasin munat
kulhossa pienen vesimäärän kanssa ja jauhotin nugetit ensin vehnäjauhoissa,
sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. AirFryerimme koriin sopi
mukavasti juuri 9 nugettia ja kypsensin ne kahdessa erässä. Lämpötila 200°C ja
10 minuuttia/erä. Nugeteista tuli ihanan kuohkeita. Jos kaapissa olisi ollut
maissihiutaleita, niin niistä olisi monitoimikoneella hienonnettuna myös tullut
oiva leivitys pankon tilalle.
Tomaattisalsa
3 isoa
tomaattia
1 pieni
punasipuli
1 limetin
raastettu kuori ja mehu
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
0,5 dl hienonnettua tuoretta korianteria
1 tl srirachaa
½ tl sokeria
¾ tl hienoa
merisuolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
tarjoiluun:
sydänsalaatin lehtiä
Leikkaa tomaatit jokainen neljään
osaan, poista kanta ja siemenet ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Kuori
punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään salsan ainekset
ja anna seoksen makuuntua jääkaapissa tunnin tai pari ennen käyttöä. Lusikoi
salsa sydänsalaatin lehtiin ja aseta tarjolle.
Sriracha-vuohenjuustokastike
1 dl kermaa
100 g vuohenjuustoa josta on jo poistettu kittikuori
1 dl creme
fraichea
puolikkaan limetin mehu
ripaus hienoa merisuolaa
1 tl srirachaa (tai maun mukaan)
Laita mikronkestävään kulhoon kerma sekä
vuohenjuusto pieninä paloina ja kuumenna kunnes juusto alkaa sulaa ja on
sekoitettavissa kerman joukkoon. Lisää creme fraiche ja mausta limetillä,
suolalla sekä srirachalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti