Suomessa niin loppiaisen kuin laskiaisenkin ruokaperinteeseen on kuulunut hernekeitto. Me valmistimme loppiaisena sen verran ison satsin hernesoppaa, että siitä riitti pakkaseen ja nyt laskiaisena nautittavaksi. Mutta jotta se ei tuntuisi ”siltä samalta vanhalta”, teimme laskiaisen hernesoppatarjoiluun pientä parantelua, tai kuten jotkut sanovat, se ”nostettiin nextille levelille”…
Eteläisessä Suomessa ei taida olla kovin suurta toivoa
pulkkamäestä tai rekiajelusta tänä laskiaisena. Ehkä uudeksi perinteeksi täytyykin kohta ottaa
laskiaisen rullaluistelu tai laatikkopyöräajelu? Pohjoisessa kuulemma on ollut
lunta sitten senkin edestä niin, että pienimmät mökit ovat jo hautautumassa kinoksiin.
Ei niin, että minä mitenkään erityisesti rakastaisin lunta, mutta talviaikaan
sellainen sentti uutta puhdasta lunta kerran viikossa tänne Helsinkiinkin olisi
ihan kiva juttu. Ei vaan tunnu tilaus menevän perille.
Maailman parhaan hernekeiton resepti
löytyy tammikuulta loppiaisen kohdalta. Sen lisäksi tarvitaan vain jotain
pientä lisämaustetta, niin soppa on kuin uusi. Reseptistä riittää 4-6 annokseen.
Laskiaisen tyylikkäämpi hernekeitto
1,5 l valmista hernekeittoa
1 paketti Amerikan pekonia
1 ruukku tuoretta meiramia
1 tölkki Arlan 28% fraiche kermaa
Paista pekonit rapeiksi ja murskaa ne
pieniksi muruiksi. Silppua kourallinen tuoretta meiramia (vain lehtiä) ja
sekoita pekonimurun kanssa.
Vatkaa fraiche kerma tanakaksi
vaahdoksi ja lusikoi se pursotinpussiin. Tähtitylla, jos sellainen sattuu
jostain löytymään, tekee kivaa pursotusjälkeä.
Kuumenna hernekeitto ja soseuta se
blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa keitto
lautasille/laseihin/lattekuppeihin tms, pursota pinnalle fraiche kermavaahtoa
ja viimeistele annokset pekoni-meiramimurulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti