Lapsuudenkaverini äiti teki aikoinaan mokkapaloja, jotka
olivat mokkapaloja ihan kirjaimellisesti. Taikinan ja kuorrutteen mausteena oli
todella vahvaa kahvia, mutta ei hippustakaan kaakaojauhetta. Ei minulla
tietenkään juuri sitä reseptiä ole, mutta kokeilin nyt jättää kaakaon pois ja
totesin, että tulipas hyvät kahvipullat ilman kaakaojauhettakin. Koko pellillinen
todellisia mokkamokkapaloja, kahvin makuista makeaa. Leipomiseen ei mene kuin puolisen tuntia, mutta
kuorrutteen jähmettymistä joutuu odottelemaan tovin ennen kuin pääsee
herkuttelemaan. Itse asiassa nämä ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Mokkamokkapalat
kakkutaikina
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 rkl pikakahvijauhetta
150 g voisulaa
kuorrute
noin 8 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa maitoa
2 rkl pikakahvijauhetta
50 g sulatettua voita
(strösseliä)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
ja päällystä uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi ja kuumenna maitoa sen
verran että pikakahvijauhe sulaa sen joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauho,
vaniljasokeri sekä leivinjauhe.
Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja
vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sitten vuorotellen maitokahvia,
voisulaa ja jauhoseosta kunnes kaikki ainekset on lisätty ja taikina on
tasaista. Kaada taikina uunipellille leivinpaperille, tasoita pinta ja kypsennä
uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrute sillä välin kun
taikina kypsyy. Sekoita ainekset keskenään huolella, ettei kuorrutteeseen jää
kokkareita. Jos kuorrute tuntuu jäävän kovin löysäksi, siihen voi lisätä sopivasti tomusokeria.
Kun taikina on kypsää, ota pelti
uunista. Kaada kuorrute lämpimän kakkulevyn päälle ja tasoita pinta. Halutessasi ripottele
koristeeksi vähän strösseliä.
Anna mokkamokkapalojen jäähtyä ja kuorrutteen
rauhassa jähmettyä ennen kakkulevyn paloittelua.
On kyllä muhkeat mokkapalat ��
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaNäistä huomaa että kaiken ei aina tarvitse sisältää suklaata tai kaakaojauhetta.