Tähän brittiläisen ruokalehden alkuperäiseen reseptiin kuului taskuravun liha, mutta mikä ehkä on Britanniassa (ainakin vielä toistaiseksi ennen lokakuun loppua ja brexitiä) jonkinlainen everyday ingredient(?), Suomessa se ei sitä ole. Taskuravun lihaa on kovin vaikea löytää mistään Suomesta ja kun löytää, se on ihan törkeän kallista. Siispä vaihdoin ravunlihan tölkkitonnikalaan (MSC!) ja tein hyvää arkiruokaa, joka ei ollenkaan maistunut opiskelijaboksin tonnikalapastalta. Reseptistä riittää kahdelle nälkäiselle.
Erilainen tonnikalapasta
140
g ISOA simpukkapastaa (conchiglioni)
1
rkl oliiviöljyä
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
3
dl kanalientä
200
g pakasteherneitä
2
rkl creme fraichea
iso
kourallinen tuoretta basilikaa
2
pikkutölkkiä (yht n 200 g) MSC tonnikalaa
öljyssä
1
tl raastettua sitruunankuorta
1
tl sitruunamehua
1
tl punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
suolaa
ja mustapippuria myllystä
2
rkl creme fraichea
2-3
rkl parmesaaniraastetta
Keitä
simpukkapasta hyvin suolatussa vedessä ”al dente”. Meillä pussin kyljessä ei
lukenut keittoaikaa, mutta 15-17 minuuttia vaikutti olevan aikalailla sopiva.
Kun pasta on keitetty, valuta se, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vielä
uudelleen.
Laita
uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Kuori keltasipuli
ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Säästä lusikallinen keltasipulia pastatäytettä
varten ja kuullota loput pannulla oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Lisää
kanaliemi sekä 3/4 pakasteherneistä ja
keitä muutaman minuutin ajan. Lisää 2 rkl creme fraichea sekä basilika ja soseuta
seos blenderissä tai sauvasekoittimella. Älä soseuta ihan tasaiseksi, vaan
joukossa saa olla sattumia. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa ja/tai
mustapippuria. Levitä hernesose uunivuoan pohjalle.
Sekoita
keskenään säästämäsi hienonnettu sipuli, valutettu tonnikala, sitruunankuori ja
mehu, punaviinietikka, mausteet sekä creme fraiche. Täytä pastakuoret
kalaseoksella ja asettele pastat vuokaan hernesoseen päälle. Ripottele vuokaan
vielä loput pakasteherneet sekä parmesaaniraaste ja paista noin 30 minuuttia
tai kunnes juusto on sulanut.
Tämäpä sattui sopivasti, juuri löysin kaapista vähän päiväysvanhan simpukkapasta-pussin. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, kaapissa on myös järkisärkeä, eli taidan käyttää sitä tonnikalan sijaan.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen pasta:) Taskuravuista muistinkin etten tänä talvena edes etsinyt taskurapuja, olin ihan unohtanut ne.Täällä talvisin sinisiä taskurapuja, joita olen ostanut tuoreina ja pari kertaa kokeillut , ja postannutkin,mutta olivat hieman työläitä herkkuja.
VastaaPoista@ sauvajyvänen
VastaaPoistaMeillä järkisärkeä on viimeksi nautittu nokkosnäkkärin päällä. Sopii varmaan hyvin tuollaisen pastan täytteeksi.
@ Jael
Toisilla on taskurapuja, toisilla ei ;) Saako vähän vihertää kateudesta?
Mulla onkin viime aikoina ollut vaikeuksia keksiä arkiruokia. Laitan tämän muistiin. Pasta ja tonnikala maistuu koululaisille takuuvarmasti!
VastaaPoistaPasta on aina takuuvarmaa :)
VastaaPoistaTässä muutama muu hyvä lapsiperheen pastaruoka:
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2019/05/lihapullapesat.html
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2018/04/superhyva-mac-cheese-broilerin.html
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/12/ill-make-you-pasta-you-cant-refuse.html
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2016/02/katkarapu-mac-cheese-maukasta.html