TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Mustapapusalaattia ja pannusiikaa


Kaapissa oli jo jonkin aikaa paketti mustapapuja odottanut sopivaa hetkeä tai inspiraatiota. Two peas & their pod –blogin salaatti näytti raikkaalta kuvassa ja se on lisäksi helppotekoinen, joten päädyin tekemään sellaisen. Se on kesäisen raikas salaatti, joka toimii vaikkapa lounassalaattina sellaisenaankin. Tällä kertaa laitoin sille kaveriksi paistettua siikaa. Tein vielä kastikkeeksi chimichurria antamaan annokselle lisämakua.


Mustapapusalaatti

230 g (netto) pakkaus kypsennettyjä mustapapuja
200 g             (pakaste)maissia
n. 16 kpl        halkaistuja kirsikkatomaatteja
½                   punainen paprika
½                   punasipuli
1 ruukku       korianteria
1                    limetin mehu
1 rkl              extra vergine oliiviöljyä
½ tl               hienoa merisuolaa
½ tl               Ancho chilijauhetta
¼ tl               jeeraa
½                   avokado viipaleina

Hienonna punasipuli, paprika ja korianteri. Halkaise kirsikkatomaatit ja puolita ja viipaloi avokado. Sekoita kulhossa kaikki aineet ja mausteet avokadoa lukuun ottamatta. Lisää lopuksi avokado ja nostele varovasti sekaisin.


Pannulla paistettu siika

3 – 4 kpl        suomustettuja nahallisia siikafileitä
                      hienoa merisuolaa
                      rypsiöljyä
1                    sitruunan kuori
1 rkl              sitruunamehua
2 rkl              paahtamattomia pistaasin sydämiä
                      mustapippuria myllystä
                      ripaus hienoa merisuolaa

Raasta sitruunan kuoren keltainen osa. Rouhi pistaasit esimerkiksi morttelissa. Yhdistä raastettu sitruunankuori ja rouhittu pistaasi, lisää seokseen sitruunan mehu, suola ja mustapippuri ja sekoita. Jätä odottamaan tarjoilua.

Taputtele siikafileet kuivaksi talouspaperilla. Kääntelyn helpottamiseksi ne voi puolittaa ennen paistoa. Ripottele hieman hienoa merisuolaa nahkapuolelle ennen paistoa. Kuumenna pannu, laita sille liraus rypsiöljyä ja paista siikaa nahkapuoli pannua vasten kunnes nahka on kauniin värinen. Käännä palat ja paista niitä hetki toiselta puolelta. Voit ennen kääntöä laittaa halutessasi nokareen voita pannulle. Nosta palat pannulta lautaselle, lusikoi niille sitruuna-pistaasiseosta ja tarjoa salaatin ja chimichurrin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti