Grillasimme sen verran runsaasti
ribsejä että niistä jäi muutama lihaisa luu syömättä, eli lihaa juuri sopivasti
yhteen täytettyyn kesäkurpitsaan. Niin, grillikausi on siis avattu. Ylimääräisestä nyhtöpossusta tai grilliribseistä tulee ihan
mahtavan hyvä täyte kesäkurpitsaan ja puolikas sellainen on aika
passelin kokoinen iltapala. Raikkaassa salaatissa oli erivärisiä
miniluumutomaatteja sekä kevätsipulia.
Jos joku muukin on sattunut viikonloppuna grillaamaan "vähän liikaa" lihaa, tämä on oivallinen tapa päästä siitä eroon mahdollisimman herkullisella tavalla.
Jos joku muukin on sattunut viikonloppuna grillaamaan "vähän liikaa" lihaa, tämä on oivallinen tapa päästä siitä eroon mahdollisimman herkullisella tavalla.
Nyhtöpossulla täytettyä kesäkurpitsaa
kahdelle
1
kohtalaisen kokoinen kesäkurpitsa
1
pieni sipuli
1
rkl voita
150
g nyhtöpossua tai vastaavaa
hyvin maustettua kypsää lihaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100
g rasia creme bonjour ruohosipulituorejuustoa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
yrttimausteita
oman maun mukaan
noin
1 dl parmesaaniraastetta
Halkaise
kesäkurpitsa ja kaiva varovasti lusikalla sisus ulos siten, että kuoren alle
jää vain muutaman millin paksuinen kerros vaaleaa sisusta. Laita puolikkaat
uunivuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla ja käännä uunin lämpötila 200
asteeseen.
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä
sipulit. Hienonna nyhtöpossu veitsellä ja lisää sipuleiden joukkoon. Kun liha
on kauttaaltaan kuumentunut, lisää puolet hienonnetusta lehtipersiljasta sekä
kesäkurpitsan sisus ja sekoittele seosta kunnes se on tasaisesti kuumentunut.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna kunnes se on sulanut täytteen joukkoon. Mausta
haluamillasi yrteillä (ruohosipuli, timjami, oregano, salvia tms). Lisää
lopuksi kaksi kolmannesta parmesaaniraasteesta, sekoita ja lusikoi täyte
kesäkurpitsanpuolikkaisiin. Ripottele loput parmesaaniraasteesta kurpitsoiden
päälle.
Paista
uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele loput persiljasta lautasella
kesäkurpitsoiden päälle.
Ihanan helppo ja nopea ohje.
VastaaPoistaTällaisia pikaisia "hävikistä herkuksi" -ohjeita pitää aina olla varastossa :)
VastaaPoista