Lasten pitää päästä osallistumaan ruoanlaittoon. Jos heidät ajetaan pois silloin, kun heillä on todellinen halu auttaa keittiössä, ruoanlaittoinnostus voi lopahtaa siihen. Pääsiäisenä lasten vastuulle voi antaa vaikka jälkiruoan valmistuksen. Tämä suklaajälkiruoka on todella helppo, hiukan aikuisten avustamana se valmistuu perheen pienimmiltäkin käden käänteessä eikä aineksiakaan tarvita paljoa. Aineksista tulee 8 annosta.
Suklaajälkiruoka pääsiäiseksi
1
pussi Blå Band mango-passionmousse jälkiruokajauhetta
1
¼ dl kylmää maitoa
4
onttoa pienehköä suklaamunaa
1
levy tummaa suklaata
1
levy valkosuklaata
(vihreää
elintarvikeväriä)
pienehköjä
pursotuspusseja
Poista
suklaamunista foliokääre ja avaa munat varovasti ohuen veitsen avulla siten että
puolikkaat jäävät ehjiksi. (Tähän tarkoitukseen täytynee varata muutama
varasuklaamuna.)
Laita vatkauskulhoon maito ja ripottele joukkoon yksi pussi jälkiruokajauhetta.
Vatkaa ainekset vaahdoksi valmistajan ohjeen mukaan sähkövatkaimella noin 5
minuutin ajan. Lusikoi moussea suklaamunanpuolikkaisiin ja tasoita pinta. Laita
moussemunanpuolikkaat jääkaappiin siksi aikaa kun sulatat suklaat.
Taittele
tumma suklaa paloiksi mikronkestävään kulhoon ja valkosuklaa toiseen
mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaita vuorotellen 10 sekuntia kerrallaan ja
sitten nuolijalla sekoittaen, jatkaen 10 sekuntia mikrossa ja sekoitusta siihen
asti, kunnes suklaa kummassakin kulhossa on täysin sulanut ja sopivasti juoksevaa, mutta ei tunnu
kuumalta iholla. Siirrä tumma suklaa pursotuspussiin, sulje pussi huolella ja leikkaa pussin kärkeen
pieni reikä. Laita jälkiruokalautaset vierekkäin pöydälle ja pursota lautasille
tummalla suklaalla pajunvarret. Lusikoi (puolet) valkosuklaa(sta)
pursotuspussiin, sulje pussi huolella ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä, hiukan suurempi kuin
tummaan suklaaseen. Pursota sitten pajunvarsiin valkoiset pajunkissat.
Viimeistele tummalla suklaalla pursottamalla vielä pieni täplä tummaa valkoisten
pajunkissojen alaosaan.
Lautasille voi pursottaa myös ”rairuohoa”. Lisää
kulhossa olevaan sulaan valkosuklaaseen hiukan vihreää väriä, sekoita hyvin, kaavi suklaa pieneen pursotuspussiin ja sulje pussi huolella. Leikkaa pussin kärki auki ja pursota
lautaselle ruohonkorsia.
Lopuksi
laita jokaiselle lautaselle yksi moussemunanpuolikas suklaapuoli ylöspäin ja
tarjoile jälkiruokana.
(Jos tai kun sulaa suklaata jää, tee niistä suklaapopcornia. Sekoita suklaat keskenään yhteen isoon kulhoon. Valmista yksi annos mikropopcornia ja kun popparit ovat jäähtyneet, sekoita ne sulan suklaan joukkoon. Jos suklaa on ehtinyt kovettua, se pehmenee kun sitä uudelleen varovasti lämmittää mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti