Ranskalaisessa ruokalehdessä ollut pinaattirisotto inspiroi tekemään siitä oman version, jonka tarjosin kirjolohipyöryköiden kanssa. Kun itse voi tehdä näin helppoja, hyviä ja lisäaineettomia kirjolohipyöryköitä, on ihan turha ostaa niitä kaupan eineshyllystä. Pienten esivalmistelujen jälkeen tämän aterian varsinainen ruoanlaitto ei kestä juurikaan puolta tuntia kauempaa, kun liedellä on samanaikaisesti kypsymässä sekä pyörykät että risotto. Lisäksi lautasella oli uunissa paahdettuja pikkutomaatteja.
Kirjolohipyörykät
500
g nahatonta tuoretta kirjolohta
1,5
tl suolaa
1
tl raastettua sitruunankuorta
muutama
rouhaisu mustapippuria myllystä
pikkuripaus
cayennea
1,5
dl kuohukermaa
1
dl vehnäjauhoa
hiukan
suolaa ja mustapippuria
paistamiseen
kirkastettua voita
Leikkaa
kirjolohi parin sentin kuutioiksi ja laita kutterin kulhoon. Lisää suola, sitruunankuori,
mustapippuri sekä cayenne ja käynnistä kone. Hienonna kala mausteiden kanssa ja
samanaikaisesti koko ajan koneen käydessä kaada seoksen joukkoon kerma kapeana
nauhana. Kun seos on tasaista, kaavi se kulhosta ulos ja tee massasta
pyöryköitä (noin 20 kpl). Laita yhteen kulhoon vehnäjauho sekä suolaa ja
mustapippuria ja sekoita. Pyörittele kirjolohipyörykät maustetuissa jauhoissa, ruskista ja
paista kypsiksi kirkastetussa voissa paistinpannulla.
Pinaattirisotto
2
rkl oliiviöljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
150
g risottoriisiä (Carnaroli)
1
dl valkoviiniä
8 dl kanalientä
100
g pinaattia (voi olla pakastettua)
50
g parmesaaniraastetta
20
g voita
suolaa
ja mustapippuria myllystä
2
tl hienonnettua tilliä
Jos
et käytä pakastepinaattia, ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä. Valuta ja
hienonna pinaatti. Kuumenna kanaliemi ja sekoita 2 dl kanalientä hienonnetun pinaatin
joukkoon. Seoksen voi vielä pyöräyttää blenderissä, jos haluaa oikein hienoa pinaattilientä. Jätä seos odottamaan.
Kuumenna
kasarissa oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää risottoriisi
ja kääntele riisinjyviä voi-sipuliseoksessa minuutin tai pari. Possauta
joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua. Lisää sitten kuumaa kanalientä ensin
1,5 dl, sekoita nuolijalla ja anna liemen imeytyä riisiin. Lisää sitten imeytymään
toinen 1,5 dl kanalientä ja hetken päästä vielä 1,5 dl lisää. Kaada lopuksi joukkoon
pinaatti-kanaliemi ja keitä risottoa välillä sekoitellen kunnes riisit ovat melkein kypsiä, mutta
niissä on vielä hiukan puruvastusta. Mikäli risotto vaikuttaa kuivahkolta,
lisää joukkoon tarvittaessa loputkin kanaliemestä. Sekoita valmiin risoton joukkoon
parmesaaniraaste sekä voi. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla
tillillä ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti