Löysin Vii-voanin pakastealtaasta soft shell rapuja ja yllytyshulluna laitoin ne tietysti ostoskoriini. Olen kerran aikaisemmin kypsentänyt pehmeäkuorirapuja ja tykästyin niin, että nyt halusin kokeilla millaisia hampurilaisia niistä saisi aikaan. Ravut on pakastettu yksittäin, joten koko pakettia ei tarvitse sulattaa kerralla.
Jos vertaa näitä pakastettuja pieniä
soft shell rapuja Youtuben opetusvideoissa nähtyihin isoihin tuoreisiin, ei niistä
oikeastaan voi puhua edes samalla viikolla, mutta ovat kuitenkin sitä lajia parasta
mitä tavallinen kuluttaja Suomesta voi saada. Eli näillä mennään taas. Ensin
perkasin ravut, minkä jälkeen sivelin ne mausteliemellä, dippasin maustettuihin
jauhoihin ja uppopaistoin. Ravut voi paistaa myös pannulla, jolloin öljyä
tarvitaan vähemmän.
Hampurilaisten lisäkkeenä oli
punakaalimajoneesia, jäävuorisalaattia, avokadoa, sweet chili kastiketta sekä
tuoretta korianteria. Laiska emäntä ei viitsinyt leipoa sämpylöitä itse, vaan
lisäsi miehen kauppalistaan hampparisämpylät. M toi tullessaan pussillisen Pågenin
Brioche gourmet sämpylöitä, jotka olivatkin iloinen yllätys. Ei ollenkaan
sellaisia mauttomia ja murenevia höttöjä kuten monen muun valmistajan
hampurilaissämpylät, vaan laatutavaraa ja ostetaan toistekin (ei ole maksettu
mainos).
Soft shell crab burger /
pehmeäkuorirapuburgeri
4
soft shell rapua pakasteesta sulatettuna
3
rkl kalakastiketta
3
rkl riisiviinietikkaa
3
rkl perunajauhoja
3
rkl vehnäjauhoja
1
tl suolaa
1
tl valkosipulijauhetta
0,5
tl chilijauhetta
maun mukaan hiukan cayennea
5-7
dl rapsiöljyä uppopaistamiseen
1 dl
hyvää majoneesia
1 rkl punakaalijauhetta *)
jäävuorisalaattia
1
avokado viipaleina
sweet
chili kastiketta
tuoretta
korianteria
4
hyvää hampurilaissämpylää
*)
Punakaalijauheen olin valmistanut pari viikkoa sitten kuivaamalla pikkelöityä
punakaalia ja hienontamalla sen jauheeksi. Sekoitin jauhetta majoneesiin
ja annoin makuuntua 15-20 minuuttia ennen käyttöä. Majoneesin voi ihan yhtä
hyvin maustaa valkosipulilla.
Perkaa
soft shell ravut leikkaamalla etupuolen silmät pois. Nosta sen jälkeen kuoren
reunoja ja irrota kidukset. Lopuksi leikkaa pois ravun vatsapuolelle kääntyvä pyrstöntapainen.
Katso video täältä. Sekoita keskenään perunajauho, vehnäjauho sekä mausteet.
Sekoita yhteen kuppiin kalakastike ja riisiviinietikka keskenään.
Taputtele
ravut talouspaperilla ja sivele niille molemmin puolin hiukan
kalakastike-etikkalientä. Pyöräytä ravut sitten jauho-mausteseoksessa ja
ravista varovasti ylimääräinen jauho pois. Kuumenna öljy 180 -asteiseksi ja
uppopaista ravut siinä 1-2 kerrallaan. Nosta ravut valumaan talouspaperille.
Paahda
hampurilaissämpylät ja rakenna aineksista niiden sisään maukas soft shell
burger.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti