Syksyn tullen kesän tuoreet kasvisruoat vaihtuvat täyteläisempiin ja mausteisempiin keitoksiin. Bataatticurry on ollut to-do-listallani viime keväästä lähtien ja viimeinkin sain sellaisen aikaan. Tämä on maustettu kohtalaisen miedosti, mutta silti riittävästi jotta ihana currymausteiden tuoksu leviää keittiöstä houkuttelemaan perheen syömään.
Bataatticurrya ja kvinoaa
1
tl kokonaisia jeeransiemeniä
1
tl kokonaisia korianterinsiemeniä
2
rkl ruokaöljyä
1
pieni sipuli
2
valkoista isoa herkkusientä
2
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen (n 600-700 g) bataatti
1
tl raastettua tuoretta inkivääriä
1
tl kurkumaa
ripaus
cayennea
2
dl kasvislientä
4
dl kookosmaitoa
puolikkaan
limetin mehu
140
g tuoretta pinaattia
kourallinen
korianterinlehtiä
1,5
dl kvinoaa
kiehuvaa
kasvislientä
(suolaa)
Paahda
ensin kattilan pohjalla kokonaisia jeeran- ja korianterinsiemeniä, mutta varo
polttamasta niitä. Kaada paahdetut mausteet mortteliin ja jauha ne hienoksi.
Sekoita joukkoon kurkuma sekä cayenne ja laita mausteet odottamaan.
Kuori
ja pilko sipuli sekä sienet pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja
hienonna ne ihan pieneksi silpuksi. Kuori bataatti ja leikkaa se parin sentin
kuutioiksi. Hienonna herkkusienet pieniksi muruiksi.
Kuumenna
pannulla öljy ja kuullota siinä sipuli. Lisää ensin sienet, kuullota vähän
aikaa ja sitten valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää bataattikuutiot ja
pyörittele niitä vähän aikaa sipuleiden joukossa. Lisää raastettu inkivääri
sekä kuivamausteet ja sekoita. Kaada sitten kattilaan kasvisliemi sekä
kookosmaito ja anna curryn hautua kunnes bataattipalat ovat puolikypsiä. Lisää
limettimehu sekä pinaatti ja sekoittele vielä sen aikaa että pinaatinlehdet
pehmenevät. Kun bataatti on sopivan pehmeää syötäväksi, mausta seos tuoreella
korianterilla ja tarvittaessa suolalla.
Valmista
kvinoa sillä välin kun curry kypsyy. Huuhtele siemeniä ensin kuumalla, sitten
kylmällä vedellä saponiinin poistamiseksi. Valuta siemenet, esikuumenna kattila
ja kaada kvinoa kattilaan paahtumaan hetkeksi. Lisää kattilaan kiehuva
kasvisliemi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (n 15 min). Varo keittämästä
liikaa, sillä ylikypsä kvinoa muuttuu puuroksi. Mausta tarvittaessa suolalla.
* * * * * * * *
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti