Erinäisistä syistä johtuen blogipäivitykset ovat jääneet pahasti retuperälle. Ei, emme ole lopettaneet ruokablogin kirjoittamista. Kun aika ja energia suuntautuvat muualle, ruoanlaitosta yrittää selvitä mahdollisimman vähällä ja helpolla, jolloin reseptitkin ovat niitä samoja vanhoja. Mutta nyt on vielä ihan paras varhaisperuna-aika, joten sitä on ollut ruokapöydässä lähes joka aterialla. Suorastaan makeat varhaisperunat sopivat erityisen hyvin myös kaikenlaisiin salaatteihin, jotka valmistetaan ilman majoneesia tai maitotuotteita. Ne kun voivat kesällä pahentua yllättävänkin nopeasti. Kauden kasviksia, varhaisperunaa, keitettyä kananmunaa ja ihana sinappivinaigrette, niistä syntyy täydellinen lounas tai välipala. Helppoa, hyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Saattaa olla jopa myös terveellistä?
Varhaisperunasalaatti ja
sinappivinaigrette
(kahdelle)
20
pientä varhaisperunaa
2
kananmunaa
2
isoa tomaattia
1
avomaankurkku
puolikas
vihreä paprika
2
uutta sipulia varsineen
6
retiisiä
sinappivinaigrette
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
3
rkl oliiviöljyä
1
tl hunajaa
suolaa,
mustapippuria ja valkopippuria myllystä
Pese
ja keitä perunat kypsiksi. Pienet Annabellet kypsyvät sopiviksi noin 16
minuutissa. Keitä kananmunat lähes koviksi eli 7,5-8 minuuttia. Jäähdytä
perunat ja munat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
Pese
kasvikset ja leikkaa ne sopiviksi haarukkapaloiksi. Leikkaa sipulinvarret noin
puolen sentin viipaleiksi. Sekoita kaikki kasvikset keskenään.
Mittaa
pieneen kuppiin vinaigretten ainekset ja sekoita huolella. Kaada kastike
salaatin joukkoon ja sekoita. Jaa salaatti lautasille ja viimeistele
kananmunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti