Maailman nopein kotitekoinen ”pizza” syntyy tortilloista, täytteistä ja juustosta. Oikeastaan tätä pitäisi varmaan kutsua lämpimäksi voileiväksi, mutta olkoon nyt pizza pyöreän muotonsa takia. Jääkaapissa oli tortillalättyjen lisäksi minitomaatteja, paria erilaista mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja basilika-karhunlaukkapestoa, jotka yhdessä ovat melkein pizza margherita. Niistä tuli tosi maukas lounasleipä. Jos kaapissa sattuu olemaan savukinkkua tai muuta vastaavaa proteiinia, sitäkin voi leikata pizzan täytteeksi tomaattien alle. Näinkin arkinen pika-ateria maistuu hyvältä, kun se on tehty laadukkaista raaka-aineista.
Tuoreet, tuoksuvat basilikat tarjosi DeliVerde.
Tortillapizza kahdelle
2
isoa vehnätortillaa
kourallinen
mozzarellaraastetta (”pizzajuusto”)
pestokastiketta
(savukinkkua
tms pieninä paloina)
paljon
erivärisiä pikkutomaatteja
1
kevätsipuli
1
iso mozzarella bufala pallo
tuoretta
basilikaa
Kuumenna
uuni 250 asteeseen, peitä uunipelti leivinpaperilla ja asettele sen päälle
kaksi vehnätortillaa. Laita pelti paljaine tortilloineen uuniin muutamaksi
minuutiksi. Tämä esipaahtaa leivät ja estää näin pizzapohjan liiallisen
pehmenemisen. Minä muistin tämän vasta kun olin jo peittänyt tortillat tomaateilla, mutta muut voivat olla minua viisaampia ja paahtaa leipiä ensin.
Ota pelti uunista, ripottele tortilloille ensin mozzarellaraastetta, sitten nokareita pestokastiketta ja runsaasti tomaatinpuolikkaita. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja revi mozzarella bufala pieniksi paloiksi. Levitä nämä pizzoille ja laita pelti takaisin uuniin. Paista pizzoja 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Viimeistele pizzat pestolla ja tuoreella basilikalla.
Ota pelti uunista, ripottele tortilloille ensin mozzarellaraastetta, sitten nokareita pestokastiketta ja runsaasti tomaatinpuolikkaita. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja revi mozzarella bufala pieniksi paloiksi. Levitä nämä pizzoille ja laita pelti takaisin uuniin. Paista pizzoja 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Viimeistele pizzat pestolla ja tuoreella basilikalla.
Meillä on aina noita tortillalättyjä pizzanhimoa varten. Usein täytteenä on ihan ketsuppi, tonnikala ja juustoraasta. Usein tortillapizzaan eksyy myös aurajuustoa. Hyvää ja nopeaa ruokaa, vähän salaattia kylkeen ja a'vot!
VastaaPoistaTortillalätty on tosi monikäyttöinen aines, kun pitää laittaa jotain nopeasti :)
VastaaPoista