Pastaruoka valmistuu nopeasti
ja siitä saa helposti erittäin maukkaan aterian. Mustakalan musteella maustettu
musta spagetti antoi inspiraation ostaa palasen graavikirjolohta ja pussillisen
pakastettuja äyriäisiä. Sitten keittiöön italialaisella periaatteella ”aglio,
olio & prezzemolo” (=valkosipulia, oliiviöljyä ja persiljaa), minkä jälkeen
ei kulunut kuin hetki, kun ihana mereneläväpasta olikin jo lautasella. Ohje on
kahdelle. Vaikka merenelävien määrä tuntuu suurelta, se hupenee lähes
huomaamatta…
Mereneläviä ja mustaa spagettia
450
g äyriäissekoitus (pakaste, sis
katkarapu, surimi, simpukka, kalmari, mustekala ym)
125
g mustaa spagettia (pasta nero di seppia, keittoaika 3 min)
1
sipuli
1
solo valkosipuli
2
rkl hyvää oliiviöljyä
1
dl kuivaa vermuttia (tai valkoviiniä)
1
pieni linnunsilmächili hienonnettuna (tai hien. chilirouhetta)
2,5
dl kalalientä
200
g graavilohta tai –kirjolohta
hiukan
valkopippuria myllystä
3
rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Sulata
äyriäissekoitus ja laita se siivilään valumaan. Laita pastan keittovesi
valmiiksi kiehumaan, 2 l vettä ja 2 rkl karkeaa merisuolaa.
Kuori
ja leikkaa sipuli sekä solo valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla
oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli- ja valkosipulisilppu. Kun sipulit alkavat
olla pehmeitä, lisää lämpöä ja anna pannun kuumentua. Kaada sitten kuumalle pannulle
vermutti niin että se kuohahtaa oikein kunnolla ja keitä kokoon, jolloin viini
haihtuu, mutta maku jää. Lisää sitten chili sekä kalaliemi ja keitä vielä
hiukan kokoon.
Laita
tässä vaiheessa mustat spagetit kiehumaan (keittoaika 3 minuuttia).
Lisää
pannulle pieniksi paloiksi leikattu graavikirjolohi sekä äyriäiset siivilästä
ja kypsennä/kuumenna niitä hiljalleen sekoittaen sen aikaa kunnes spagetti on
valmista. Valuta kypsä spagetti, mausta äyriäispannu valkopippurilla ja yhdistä
spagetin kanssa. Viimeistele annokset lautasella runsaalla määrällä
hienonnettua lehtipersiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti