Eilisestä upeasta
possunposkiateriasta jäi kaksi ihanan mureaa possunposkea sekä puoli
kattilallista parsakaali-hernepyreetä. Kun niitä hiukan jalostettiin, ne
riittivät juuri sopivasti neljän hengen lounaaksi ilman, että tuli sellainen
olo kuin söisi taas jotain samaa uudelleen lämmitettyä.
Lämpimät possunposkileivät
2
kypsää, mureaa possunposkea (ks eilinen päivitys)
4
viipaletta (monivilja)paahtoleipää
nokare
voita
3
kevätsipulia
50
g juustoraastetta (gruyere, parmesan tai mozzarella)
2
kananmunaa
Paahda
leivät kevyesti ja kun ne ovat jäähtyneet, levitä pinnalle ohuelti voita.
Leikkaa possunposket ihan pieniksi paloiksi ja lisää niiden joukkoon ohuelti
viipaloidut kevätsipulit. Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita niiden joukkoon
juustoraaste. Yhdistä possu- ja munaseos ja jaa se tasan leipien päälle.
Gratinoi uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja
hiukan saanut väriä.
Kermainen parsakaalikeitto
noin
5-7 dl parsakaali-hernepyreetä (ks eilinen päivitys)
300
g kuorittuja jauhoisia perunoita
4-5
dl kasvislientä
1
tl jauhettua juustokuminaa
2
tl jauhettua korianterinsiementä
1-2
dl kermaa
mustapippuria
myllystä
ripaus
cayennepippuria
tuoretta
korianteria
hyvää oliiviöljyä
hyvää oliiviöljyä
Keitä
perunat ylikypsiksi ja soseuta ne blenderissä pienen kasvisliemitilkan kanssa. Sekoita
soseutettu peruna huolella parsakaali-hernepyreen joukkoon ja lisää kasvislientä sen
verran, että seos muuttuu soseesta keitoksi. Sekoita ja kuumenna keitto ja mausta se
juustokuminalla sekä jauhetuilla korianterinsiemenillä. Lisää kerma ja kiehauta
keitto vielä kerran. Viimeistele maku mustapippurilla ja cayennella. Lisää
tuoretta korianteria ja hiukan oliiviöljyä kun keitto on lautasella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti