TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 30. joulukuuta 2017

Persikkamousse, ihanan helppo jälkiruoka



Hyvä päivällinen vaatii jälkiruoan, mutta moni pitää jälkiruokia vaikeina valmistaa. Tosi on, että jotkut jälkkärit ovatkin aika monimutkaisia ja hankalia saada onnistumaan, mutta pitääkö sitä aina yrittää tehdä kaikkia asioita vaikeimman kautta? Lohjalainen Bonne Juomat Oy (ei ole maksettu mainos!) valmistaa monenlaisia hedelmäsoseita, joista saa helposti maukasta jälkiruokaa. Joulua edeltävältä sukupäivälliseltä jääkaapissani oli vielä yksi tölkki persikkasosetta, joten tein siitä helpon ja nopean moussen jonka viimeistelin vadelmakastikkeella. Jos et pidä persikoista, Bonnen sokeroimattomissa hedelmäsoseissa on paljon valinnanvaraa mansikoista mangoon.



Persikkamousse
(6-8 annosta)

5 dl makeuttamatonta persikkasosetta
5 rkl sokeria
2 ½  (= 5 g) liivatelehtiä
0,5 dl kiehuvaa vettä pienessä kahvikupissa
2,5 dl kuohukermaa

300 g (metsä)vadelmia
5 rkl sokeria

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Sekoita keskenään persikkasose ja sokeri. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne haarukalla huolellisesti kiehuvan veden joukkoon. Sekoita liivateliemi persikkasoseeseen ja laita sose jääkaappiin noin tunniksi jotta liivate hyydyttää sen.


Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa liivatteella hyydytetty persikkasose pehmeämmäksi ja kääntele joukkoon kermavaahto. Jaa mousse jälkiruokakulhoihin tai sopivan kokoisiin juomalaseihin. Laita annokset jääkaappiin parin tunnin ajaksi ennen tarjoilua.

Soseuta vadelmat sokerin kanssa ja paseeraa ne siivilän läpi. Heitä siemenet pois ja laita sose pieneen kattilaan. Kuumenna sose kiehuvaksi ja jatka vadelmakastikkeen keittämistä kunnes siitä on hiukan haihtunut nestettä ja kastike alkaa olla tahmeaa. Vahdi kastiketta ja sekoita sitä koko ajan äläkä päästä sitä kuohahtamaan yli laidan. Jäähdytä kastike.

Tarjoiltaessa kaada hyytyneen moussen päälle hiukan vadelmakastiketta ja viimeistele maun mukaan tuoreilla marjoilla (vadelma, karhunvatukka tms)


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Juuri nimittäin pohdin jälkkäriä huomiselle, aiomme tehdä sushia. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos voitiin olla avuksi :) Sushi kuulostaa tosi hyvältä uudenvuodenruoalta.

    VastaaPoista