Kun
tässä jo muutamana jouluna on tehty erilaisia fudgekarkkeja, kokeilin nyt
millaisia aineksia tarvitaan jotta saataisiin aikaan hyvää minttusuklaafudgea. Kaikkein
helpoin tapa on sulattaa yhteen suklaata, kondensoitua maitoa sekä jotain
makuainetta. Mietin pitkään, kumpi toimii makuaineena paremmin, pätkikset (joilla kauan sitten maustoin erään halloweenkakun) vai mariannekarkit (joita käytin pari vuotta sitten vaaleaan piparminttufudgeen) ja lopulta päätin käyttää
kumpaakin. Mariannerakeet antavat fudgeen kivasti hiukan rousketta.
Minttusuklaafudge
2/3 tölkkiä (noin 260-270 g) kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata
2 pussia (a 140 g) pätkispaloja
1 pussi (150 g) mariannerakeita
pinnalle hopeanvärisiä nonparelleja
Rouhi tumma suklaa ja pätkispalat pieniksi ja laita
vesihauteeseen sulamaan. Lisää kondensoitu maito ja sekoita hyvin. Anna seoksen
lämmetä ja rouhi sillä välin mariannerakeet pienemmiksi muruiksi. Kun sulatetut
suklaat sekä kondensoitu maito muodostavat tasaisen vellin, kaada joukkoon
mariannerouhe ja sekoita hyvin. Kaada fudgeseos leivinpaperilla vuorattuun
vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele nonparellit fudgen päälle saman tien. Kannattaa
pitää kiirettä, sillä fudge alkaa jähmettyä aika nopeasti. Siirrä vuoka
jääkaappiin pariksi tunniksi ja kun fudge on valmista, leikkaa se pienemmiksi
paloiksi. Ennen joulua voi sitten tehdä uuden satsin, sillä tämä ei kuitenkaan
riitä jouluun asti.
P.S. Fudgea ei välttämättä aina tarvitse leikata kuutioiksi, vaan ennen kuin massa alkaa jähmettyä, siitä voi vaikka pyöritellä pieniä palloja ja ne sitten kierittää nonparelleissa.
Kokeiltu! Aivan t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-e-n- h-y-v-ä-ä !!!
VastaaPoistaTeen ensi viikolla ison satsin lisää.
Nin oli, nämä oli joulun (ja vuoden!) parhaat karkit!!
VastaaPoistaHyviä olivat ja niin helpot tehdä, että niitä voi joskus vaikka askarrella lasten kanssa :)
VastaaPoista