Tämän
kesän rapujälkiruokaresepti löytyi BBC Good Foodin sivustolta. Pinkki mansikka-vaahtokarkkimousse
kuulosti niin omituiselta, että sitä oli pakko kokeilla. Lopputulos oli
yllättävän hyvä, suorastaan herkullinen. Todella helppotekoisen jälkiruoan värikin
oli hauskasti sävy-sävyyn rapujen kanssa. Määrästä tulee 6 annosta.
Mansikka-vaahtokarkkimousse
250 g + 250 g tuoreita mansikoita
25 g sokeria
1 dl vettä
140 g pieniä (valkoisia tai vaaleanpunaisia) vaahtokarkkeja
2 dl vispikermaa
Laita 250 g perattuja mansikoita kattilaan sokerin ja
veden kanssa ja keitä muutaman minuutin ajan kunnes mansikat ovat
soseutettavissa. Ota kattila pois lämmöltä, soseuta mansikat, lisää vaahtokarkit
ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet kuumaan mansikkasoseeseen. Jos mansikkasose
on päässyt liikaa jäähtymään, lämmitä sitä sen verran että vaahtokarkit
varmasti sulavat. Jäähdytä seos.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele
mansikkaseoksen joukkoon. Jaa mousse tasan jälkiruokakulhoihin ja jäähdytä
jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään, jotta maut
ehtivät tekeytyä. Leikkaa toinen 250 g mansikoita pienemmiksi paloiksi,
ripottele päälle hiukan sokeria ja laita mehustumaan jääkaappiin. Tarjoiltaessa
lusikoi mehustettuja mansikoita moussen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti