Paras
karviaisaika kestää vain vähän aikaa ja siinä ajassa karviaiset pitäisi ehtiä
saamaan mahdollisimman hyvin talteen. Vaniljalla maustettu hieno karviaishillo on
ihana mauste vaikka pannacottaan. Itse asiassa tästä tuli parasta hilloa mitä
koskaan olen onnistunut tekemään karviaisista.
Hieno
vaniljainen karviaishillo
1 kg punaisia karviaisia
3 dl vettä
0,5 dl seljankukkamehua
2 vaniljatankoa halkaistuna
1/4 tl suolaa
noin 1 kg hillosokeria
Laita kattilaan halkaistut vaniljatangot, karviaiset sekä
vesi ja keitä kunnes marjat ovat täysin pehmeitä. Ota vaniljatangot pois ja
soseuta kattilan sisältö blenderissä. Painele seos siivilän läpi takaisin
kattilaan ja heitä siemenet sekä kuoret pois. Poisheitettävää ei jää kovinkaan
paljoa. Laita vaniljatangot takaisin karviaissoseen joukkoon, lisää suola ja
keitä sosetta vähän kokoon. Pieni määrä suolaa pehmentää soseen happamuutta. Anna
soseen jäähtyä kannen alla noin vuorokauden ajan, jolloin vaniljan maku
voimistuu.
Ota vaniljatangot pois karviaissoseen joukosta ja
punnitse sose. Ota hillosokeria saman verran kuin sinulla on sosetta ja sekoita
hillosokeri soseen joukkoon. Jos seos tuntuu kovin makealta, lisää vielä ihan
pikku ripaus suolaa. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen ja keitä sitten noin 10-12 minuuttia matalalla lämmöllä kunnes hillosokerin pektiini
alkaa vaikuttaa. Sekoittele koko ajan ettei hillo vahingossa kiehahda yli. Tölkitä hillo lasipurkkeihin heti kuumana, jäähdytä ja laita
etiketti jotta myöhemminkin tietäisit mitä purkki sisältää. Määrästä tulee noin
15 dl hilloa ja tarkemmat ohjeet lasipurkkien steriloimiseksi sekä hillon
tölkittämiseksi löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti