Varhaiskaali,
kesäkaali, ihan tavallinen valkokaali kuitenkin, on ihana kesäkeittiön salaattiaines,
jota pitäisi käyttää mahdollisimman paljon ja usein. Kaali on terveellistä
(hups, taasko kirjoitin tuon sanan?...). Tämän vuodenajan kaali on erityisen edullista,
mehevää ja maukasta. Kaalisalaatti sopii melkein minkä tahansa kanssa
tarjottavaksi, kunhan reseptin pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Tämä
resepti onkin harvinaisen lyhyt ja helppo. Nyt ei kuitenkaan tehdä perinteistä
coleslaw’ta, vaan toinen yksinkertainen salaatti. Veitsi riittää ainesten
pilkkomiseen, mutta jos käytettävissä on ”mandoliini”, aina parempi, sillä sen
kanssa saa aikaan todella ohuita, tasaisia viipaleita.
Yksinkertainen
kaali-retiisisalaatti
puolikas (=300-400 g) varhaiskaalista
7 retiisiä naatteineen
3 kevätsipulia/uutta kesäsipulia
puolikkaan sitruunan mehu
hiukan suolaa, sokeria ja mustapippuria myllystä
Leikkaa kaali ohuiksi (n 3 mm) viipaleiksi. Pese
retiisit ja leikkaa mukulat mahdollisimman ohuiksi (1,5-2 mm) viipaleiksi.
Pilko myös retiisien naatit salaattiin sopiviksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit
muutaman millin viipaleiksi ja sekoita kaikki keskenään.
Purista salaatin päälle sitruunamehu ja ripottele
mausteita tasaisesti. Sekoita huolella ja anna makuuntua puolisen tuntia ennen
käyttöä.
Nautimme varhaiskaalisalaatin Gero Geickin
Keskiaikabratwurstien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti