Piirakka?
Salaatti? Voileipä? Pyörä voileipä on keksitty uudelleen. Sen nimi on
nykyään salaattipiirakka. Epätrendikäs keittiö ryhtyi kerrankin trendikkääksi
ja kokeili ideaa.
Tässä
siis paistetun voitaikinan päälle on rakenneltu
kana-pekoni-vuohenjuustosalaatti eli kanalla, pekonilla, vuohenjuustolla ym
päällystetty voileipä eli salaattipiirakka – whatever…
En
vieläkään ole ihan varma, miksi tätä pitäisi kutsua, mutta oli tämä ihan hyvää, ainakin näillä täytteillä, vaikka varsinainen piirakkapohja jäikin ehkä vähän kuivakkaaksi.
Kana-pekoni-vuohenjuusto-salaattipiirakka
400 g voitaikinaa (pakaste tai itse tehty)
1 dl paholaisenhilloa (resepti täällä)
1 pussi Vihreäkeiju ”Sulo” annossalaattia tai
paksoita,
thaibasilikaa, jääsalaattia ja friseesalaattia
100 g rapeaksi paistettua pekonia
300 g kypsennettyä broileria
3-4 paraguayo –persikkaa paahdettuna
puolikas punasipuli ohuina viipaleina
100 g vuohenjuustoa
kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria ja hunajaa
Kauli taikina isoon piirakkavuokaan ja paista pakkauksen
ohjeen mukaan. Kypsennä piirakkapohja täysin kypsäksi alta ja päältä. Jäähdytä
piirakkapohja.
Levitä paholaisenhillo piirakkapohjalle ja revi sen
päälle suurin osa salaattivihreistä.
Leikkaa kaikki salaattiainekset suupalan kokoisiksi ja
päällystä piirakka niillä. Ripottele viimeksi vielä loput vihreät.
Sekoita keskenään jogurtti, ruokakerma ja mausteet.
Leikkaa piirakka neljään osaan ja tarjoile
jogurttikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti