Kevyt,
mutta täyttävä keitto tehdään kesäisistä aineksista, kesäkurpitsasta,
(pakaste)herneistä ja kevätsipulista. Thaibasilika viimeistelee maun ja
puikulaperuna rakenteen. Maukas sosekeitto on valmista runsaassa puolessa
tunnissa.
Kesäkurpitsa-thaibasilikakeitto
1 rkl ruokaöljyä
5 kevätsipulia varsineen
1 litra kanalientä
1 kpl (noin 400 g) kesäkurpitsa
250 g kuorittua puikulaperunaa
200 g pussi pakasteherneitä
1 ruukku thaibasilikaa
2 dl parmesaaniraastetta
(suolaa ja valkopippuria)
Leikkaa kevätsipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja
säästä tummanvihreitä viipaleita annosten viimeistelyyn. Halkaise kesäkurpitsa
ja veistä juustohöylällä muutama ohut viipale annosten koristeluun. Leikkaa
loput kesäkurpitsasta pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kuoritut puikulaperunat pieniksi paloiksi.
Kuumenna ruokaöljy kattilassa ja kuullota siinä
kevätsipulit. Lisää kanaliemi, kesäkurpitsapalat sekä perunapalat ja anna
keiton kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää
pakasteherneet ja keitä vielä 4-5 minuuttia. Lisää thaibasilikan lehdet sekä
parmesaaniraaste ja sekoittele kunnes juusto on kokonaan sulanut. Soseuta
keitto blenderissä tai sauvasekoittimella ja mausta tarpeen mukaan suolalla
sekä valkopippurilla (myllystä).
Viimeistele annokset kesäkurpitsasuikaleilla, kevätsipulilla
ja thaibasilikan lehdillä.
Tästä sopasta on tullut kestosuosikki. Sitä syödään pienin muunnelmin ympäri vuoden.
VastaaPoista@ mummeli
VastaaPoistaKiitos kommentista. Nyt kun alkaa paras kesäkurpitsakausi, täytyy itsekin taas keittää tätä soppaa :)