On
ilmoja pidellyt…
Koska
kuitenkin haluan uskoa siihen, että kesä lopulta vielä tulee, tein hyvin
kesäisen välipalan, joka on ihan parasta nautittavaksi aurinkoisena, helteisenä
kesäpäivänä, kiireettömästi laiturilla istuen, kuunnellen laineiden liplatusta,
linnunlaulua ja sudenkorentojen surinaa.
Mansikkagazpacho
(neljälle)
1 litra makeita mansikoita
1 iso tomaatti
puolikas kurkku
puolikas punainen paprika
1 rkl sherryviinietikkaa
3 rkl hyvää oliiviöljyä
puolikkaan limetin mehu
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 rkl tuoreita basilikanlehtiä
1 dl jääkylmää vettä (tai vissyä)
1 rkl sokeria
maun mukaan merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Perkaa mansikat ja leikkaa ne 2-3 osaan. Halkaise
tomaatti, poista kova kantaosa sekä siemenet ja leikkaa tomaatti noin sentin
kuutioiksi. Kuori kurkku, halkaise se, poista siemenet ja leikkaa pienemmiksi
paloiksi. Leikkaa paprikasta pois kanta, siemenet sekä kaikki valkoinen sisus.
Leikkaa paprikanpuolikas noin sentin kuutioiksi. Laita kaikki ainekset
blenderin kannuun ja surauta ne tasaiseksi ”keitoksi”. Viimeistele suolalla ja
pippurilla.
Annosten koristeeksi leikkaa kurkusta, paprikasta sekä
mansikoista pieniä, vajaan puolen sentin kokoisia kuutioita. Jaa
mansikkagazpacho laseihin, ripottele kasviskuutioita pinnalle ja viimeistele
pienellä timjaminoksalla.