Pakastimessa
pitäisi aina olla paketti voitaikinaa sekä vaniljajäätelöä. Niistä nyhjää lähes
tyhjästä kahvipullat yllätysvieraille tai ihan vaan itselle, kun namihammasta
alkaa kolottaa. Tämän sesongin hedelmä, persimoni, sopii hyvin pikaviinerin
makeuttajaksi.
(4 kpl)
2 voitaikinalevyä
1-2 persimonia
1-2 persimonia
2 rkl limecurdia
1 kananmuna
vaniljajäätelöä
suolapaahdettuja pistaaseja
tomusokeria
Sulata voitaikinalevyt ja kauli niitä hiukan
isommiksi. Jaa levyt kahtia eli tästä tulee 4 pientä piirasta. Leikkaa levyjen reunaa
myötäillen, vajaan sentin päähän reunasta, terävä viilto joka ulottuu lähes
levyn pohjaan asti, mutta ei kuitenkaan ihan. Voitele levyt kevyesti vatkatulla
munalla ja levitä ohut kerros limecurdia viiltoreunan sisäpuolelle. Leikkaa
persimonit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne voitaikinalevyille. Kypsennä
piiraita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes reuna on ruskistunut
kauniisti.
Anna jäähtyä hetken ja viimeistele pistaasirouheella,
tomusokerilla sekä jäätelöpallolla.
Olisi kyllä aika hauskaa kokeilla laittaa persimoneja piirakkaan.
VastaaPoista:)
VastaaPoista