Vaikka
joulukiireet pakkaavat päälle ja ajatukset ovat jouluruokien valmistelussa,
ennen jouluakin pitää syödä. Kanapastavuoka valmistuu helposti ja siihen voi
käyttää kaikki ne pussinpohjat erilaisia pastamuotoja, joita kaappiin on
sattunut kertymään.
Kanapastavuoka
neljälle
6-7 dl kuivapastaa
400 g broilerinlihaa ilman luita ja nahkaa
80 g parmankinkkua tms ilmakuivattua kinkkua
150 g mozzarellaraastetta
1-2 dl parmesaaniraastetta
iso kourallinen hienonnettua basilikaa
7 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
0,5 tl hienonnettua mustapippuria
Jos käytät useampaa erilaista pastaa, valitse
keittoaika siitä pastapussista jossa keittoaika on kaikkein pisin ja vähennä
siitä 3 minuuttia. Keitä pastat miedosti suolatussa vedessä ja valuta ne.
Suikaloi broilerinlihat ja ruskista ne kevyesti, mausta pienellä määrällä
suolaa ja mustapippuria. Leikkaa parmankinkkuviipaleet pieniksi paloiksi.
Sekoita keskenään puolikypsäksi keitetty pasta,
ruskistetut broilerinpalat, parmankinkku, juustot sekä basilika. Kaada seos
öljyllä voideltuun uunivuokaan. Sekoita suola sekä mustapippuri ruokakerman
joukkoon ja kaada tämä broileri-pastaseoksen päälle. Kypsennä uunissa 200
asteessa 45-60 minuuttia kunnes pinta on sopivasti ruskistunut.
Tämän pastalaatikon voi tehdä myös puolivalmiiksi
jääkaappiin odottamaan uunikypsennystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti