Kanikoiramme
Söpö täyttää tänään 11 v. Mikäs sen parempaa synttärisapuskaa hänelle kuin
kani. Siinä sivussa emäntä ja isäntäkin saavat hieman monimutkaisemmin
tuunattua kania eteensä. Söpölle ja siskolleen Höpölle riittää pannulla
kypsentäminen ilman lisämausteita. Meidän kanimme valmistettiin netistä
houkuttelevan kuvan ansiosta löytyneellä Andrea Migliaccion reseptillä.
Kania
italialaisittain
1 kani
1 kokonainen
valkosipuli halkaistuna
300g salottisipulia/keltasipulia
viipaloituna
1 chilipalko
pituussuuntaan halkaistuna
5 dl valkoviiniä
5 dl kana-
tai kasvislientä
1 prk kirsikkatomaatteja
2 laakerinlehteä
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
karkeasti hienonnettuna
1/2 ruukkua basilikaa -”-
parin rosmariininoksan
lehdet
hienoa
merisuolaa
mustapippuria
myllystä
vehnäjauhoja
jauhotukseen
oliiviöljyä
paistoon
Koristeeksi
basilikan
lehtiä
Paloittele kani osiin: etujalat, kyljet, ranka ja
takajalat. Mausta vehnäjauho suolalla ja pippurilla, laita kanipalat
muovipussiin ja kaada jauhoseos perään. Sulje pussi ja hölskytä jauhoseos
tasaisesti kanipaloille.
Kopistele ylimääräinen jauho pois ja ruskista
kaninpalat joka puolelta kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Kun kani on
ruskistunut, niin siirrä palat sivuun odottamaan ja kaada öljy pois pannulta.
Lisää uutta oliiviöljyä pannulle ja kypsennä siinä valkosipulia, sipulia ja
chiliä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kullanruskeita.
Palauta kani pannulle, huuhtele pannu valkoviinillä ja
anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten tomaatit, laakerinlehdet ja kana/kasvisliemi.
Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
Poista kansi, käännä kanipalat, lisää yrtit ja
kuumenna hieman isommalla lämmöllä kunnes kastike saostuu eli noin 30
minuuttia.
Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile perunasoseen
kanssa.
Ihana näköinen! Täällä Fremantlen lihakaupassa olisi ollut tuore kaniini, mutta kun tämänkertaisessa kämpässä ei ole kunnon uunia, jouduin jättämään sen kauppaan. Alan jo odotella pataruokia!
VastaaPoistaKanin voi valmistaa myös padassa ;) Ausseissa kaneja on kuulemma ihan riesaksi asti joten pataan vaan.
VastaaPoista