Pekoni-pastalaatikko
200-250 g kypsää, maustettua possunlihaa/rapeaksi
paistettua pekonia
350 g sarvimakaronia tai pennepastaa
50 g voita
50 g vehnäjauhoa
7-8 dl maitoa
150 g mozzarellaraastetta
100 g sinihomejuustoa
suolaa, mustapippuria, timjamia, rosmariinia
Keitä pasta väljässä, kunnolla suolatussa vedessä
minuutin tai pari vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan. Valuta ja
jäähdytä pasta. Sekoita sen verran että pasta pysyy irtonaisena.
Sulata voi kasarissa ja lisää siihen vehnäjauho.
Sekoittele jauhoja parin minuutin ajan sen verran että ne hiukan kypsyvät,
mutta eivät ruskistu. Lisää sitten maito muutamassa erässä ja vatkaa kastike
tasaiseksi. Keitä kastiketta noin viisi minuuttia matalahkolla lämmöllä
hiljalleen sekoitellen. Lisää mozzarellaraaste sekä sinihomejuusto pieninä
paloina ja sekoita kunnes kaikki juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi kastikkeeseen mausteet.
Juustoissa on suolaa, mutta pasta vie kastikkeelta makua uskomattoman paljon. Kastikkeessa täytyy olla todella paljon makua. Jos kastike näin maistettaessa tuntuu aivan liian suolaiselta ja aivan liian mausteiselta, se on juuri sopivaa ja pastalaatikko paistettunakin maistuu vielä joltain.
Juustoissa on suolaa, mutta pasta vie kastikkeelta makua uskomattoman paljon. Kastikkeessa täytyy olla todella paljon makua. Jos kastike näin maistettaessa tuntuu aivan liian suolaiselta ja aivan liian mausteiselta, se on juuri sopivaa ja pastalaatikko paistettunakin maistuu vielä joltain.
Leikkaa possunliha/pekoni noin puolen sentin
kuutioiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Yhdistä pasta sekä kastike, sekoita
kunnolla ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin
30-40 minuuttia kunnes kastike kuplii ja laatikon pinta on kauniisti
ruskistunut.
Raastesalaatissa on punaista ja violettia porkkanaa
sekä omenaa, persiljaa ja hunajavinaigrette.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti