Australian
Masterchefissä piti kilpailijoiden käyttää marmeladia tärkeänä elementtinä
annoksissaan. Mietin tietenkin mitä itse tekisin, jos saisin vastaavan
tehtävän. Ajattelin, että se sopisi hyvin ankan kanssa käytettäväksi. Siksipä
pitikin sitten hankkia sekä marmeladia että ankkaa, jotta voin tarkistaa
ajatukseni toimivuuden. Ajatus ei netin perusteella ollut ainutkertainen, mutta
vahvisti uskoa asian toimivuuteen.
Marmeladiglaseerattua
ankkaa
1 ankan
rintafilee ruokailijaa kohti
merisuolaa
myllystä
mustapippuria
myllystä
Glaseerauskastike
50 g englantilaista
appelsiinimarmeladia
1 rkl juoksevaa
hunajaa
2 rkl appelsiinimehua,
mieluiten tuoreesta appelsiinista
1 rkl Cointreau
likööriä
suolaa
mustapippuria
myllystä
Laita kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuun
ottamatta pienelle pannulle tai kasariin ja kiehauta ne. Anna kiehua hiljaa,
kunnes kastike muuttuu tahmean oloiseksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Taputtele huoneenlämpöiset ankanrinnat kuiviksi ja
viillä terävällä veitsellä ruudukko nahkaan leikkaamatta lihaan saakka. Mausta
ankka nahkapuolelta. Laita fileet nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja
kuumenna pannu keskilämmölle. Mausta nahaton puoli pannulla suolalla ja
pippurilla. Kaada välillä pari kertaa pannulle kertynyttä sulanutta ankanrasvaa
talteen kulhoon. Sillä on jälkikäyttöä ruoanlaitossa ja se säilyy jonkin aikaa
jääkaapissa. Kun rasva alkaa olla sulanut ja nahka tullut rapeaksi on aika
kääntää fileet. Siihen kuluu ehkä 6-8 minuuttia, riippuen pannun kuumuudesta.
Liian kuuma pannu polttaa nahan pinnan eikä rasva ehdi sulamaan. Anna kypsyä
nahkapuoli ylöspäin noin 4-6 minuuttia. Hyvä sisälämpö on 55 °C. Jos ankka
kaipaa lisäkypsennystä, voit laittaa ne 125°C uuniin hetkiseksi. Anna vetäytyä
rauhassa kypsennyksen jälkeen leikkuulaudalla noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Älä kääri folioon! Foliokääreessä nahasta häviää kaikki rapeus.
Viipaloi ankka, nosta se lautaselle ja valele sen
päälle glaseerauskastiketta. Voit kuumentaa kastikkeen uudelleen juuri ennen
tarjoilua.
Lisukkeiksi sopivat hyvin
myskikurpitsa(butternut)-palsternakkamuhennos ja hunajavinegretillä maustettu
vihreä salaatti.
Varmasti hyvää! Yhdistän ankkaan mielelläni vähän makeita makuja. Appelsiini on kokeilematta. Täytyy pistää mieleen.
VastaaPoistaAppelsiini ja ankka on klassikkoyhdistelmä. Tämä marmeladiversio oli nopea tehdä ja sen maku toimi sekä ankan että salaatin hunajavinegretin kanssa.
VastaaPoista