Vaikka
nyt olisikin kovin muodikasta tehdä kaikenlaisia monimutkaisia ruokaövereitä, puolen metrin
korkuisia, 5000 kilokalorin smoothieita ja hampurilaisia, tai pöydän kokoisia
10000 kilokalorin pizzoja, meillä tehdään asiat vähän pienemmin. Ja joskus
vähän nopeamminkin. Pakasteesta löytyneiden perunabriossisämpylöiden seuraksi
hankittiin puolen kilon paketti siskonmakkaroita ja tehtiin niistä hampurilaisia. SIskonmakkaramassa on valmis paistettavaksi, siinä on jo valmiina kaikki tarpeelliset mausteet sekä suola.
Suurimman työn aiheutti hampurilaisen kasvislisäke, hapankaalin tuunaus
salonkikelpoisemmaksi valmistajan ohjeen mukaan. Hapankaali ja siskonmakkarat
ovat tosin ihan mainio yhdistelmä ilman hampurilaistakin.
Siskonburgerit
5 kpl hampurilaissämpylöitä (ohje täällä)
200 g hapankaalia (paranteluohje täällä)
(porkkanaa,
kasvislientä, omenaa,
rakuunaa,
fariinisokeria, suolaa,
valkoviiniä)
1
isohko punasipuli
1
dl punaviinietikkaa
1
tl suolaa
2
rkl sokeria
500 g siskonmakkaroita
1 rkl voita
roomansalaattia tai jääsalaattia
tomaattia
Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise
punasipuli ja leikkaa se mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Millin ohuet viipaleet marinoituvat nopeasti. Kaada kattilaan punaviinietikka,
suola sekä sokeri ja kiehauta seos. Kaada kuuma etikkaliemi punasipuleiden
päälle, sekoita ja jätä marinoitumaan.
Korjaile hapankaalin makua valmistajan ohjeen mukaan
ja jätä kasvislisäke jäähtymään kattilaan.
Tyhjennä siskonmakkarat kulhoon ja paista massasta
viisi pihviä. Kuumenna paistinpannulla voi ja ota lusikalla makkaramassaa jonka
tasoittelet pihvin muotoon. Kun alapuoli on ruskistunut, käännä makkarapihvit
ja paina niitä paistinlastalla jolloin pihvin paksuus tasoittuu. Pihvit ovat
valmiit kun ne alkavat tuntua hiukan kumimaisilta...
Halkaise sämpylät ja paahda ne
leivänpaahtimessa/uunissa/paistinpannulla. Kokoa hampurilaiset, alle
sämpylänpuolikas, sitten salaattia, sen päälle hapankaalia ja pihvi, lopuksi
tomaattiviipale, marinoitua punasipulia ja sämpylän yläpuoli. Onhan näissä "pihveissä" kieltämättä hiukan outo purutuntuma, mutta maku on ihan ok.
Minullakin on joskus käynyt mielessä, että voiskohan tehdä siskonmakkaraburgerit. Näköjään voi :) Ja hyvältä näyttää! Joskus tein reippaan mausteisia siskonmakkarapalleroita, jotain korealaistyyppisiä, ja jestas ne olivat hyviä myös. Siskonmakkarasta on moneksi!
VastaaPoistaTodella! Mietinkin juuri että mitä muuta noista voisi tehdä kuin sitä soppaa. Laitan ehdottomasti kokeiluun!
VastaaPoistaBurgerit oli maukkaita ja siskonmakkarakastike on ihan superhyvää! Siinä on valmis taikina lihoineen ja mausteineen.
VastaaPoista