Minikokoiset
sinihomejuustolla maustetut makaronilaatikot valmistuvat käden käänteessä. Hauska
lisäke liharuokien seuraksi. Tämä mac’n cheese –resepti on Riikka Väliahteen
käsialaa Me Naiset –lehdestä. On niin hyvää, ettei tarvitse edes ketsuppia.
Mac
& cheese –kupit
350 g makaronia
1 rkl suolaa keitinveteen
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
150 g cheddar –raastetta
150 g sinihomejuustoa
Laita pastalle vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan
175-asteiseksi. Keitä pasta. Suolaa ensin vesi. Keitä pakkauksen mukaisesta
ajasta puolet, esimerkiksi 6 minuutin pastaa 3 minuuttia. Valuta pasta ja
huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja riko joukkoon munat. Sekoita hyvin.
Kuumenna kattilassa kerma ja maito. Lisää joukkoon
suola ja pippuri. Kaada juustoraaste kattilaan ja anna sulaa. Sekoittele ettei
seos pala pohjaan. Kun raaste on sulanut, nosta kattila pois hellalta. Murusta
joukkoon sinihomejuusto ja sekoita voimakkaasti.
Kaada juustoseos makaronien joukkoon ja sekoita. Laita
paperivuoat muffinipellin koloihin. Jaa seos vuokiin ja paista 30 minuuttia.
Hauska idea vaikka piknikille.
VastaaPoistaMuffinivuoka on kätevä keksintö :)
VastaaPoista