Rosolli
kuuluu Suomessa yleensä joulupöytään, mutta usein rosollia näkee myös kesällä perinteisessä noutopöydässä. Rosollin valmistaminen vaan on kovin hidasta kaikkine
keittämisineen ja pilkkomisineen. Lisäksi sitä ei ilmeisesti koskaan pysty
tekemään sopivan pientä määrää, joka menisi kerralla. Ikään kuin rosolli jotenkin
mystisesti lisääntyisi tarjoilukulhossa samassa tahdissa kuin sitä sieltä
otetaan lautaselle? Mutta siihenkin on ratkaisu: gazpachon tyyppinen kylmä
alkukeitto, rosollismoothie.
Rosolliainekset
laitetaan blenderin kannuun ja surautetaan jääveden kanssa aromikkaaksi
juomaksi. Rosollismoothie toimii hyvänä ”aperitiivina” ja kun lasin reunalle
tikkuun on pujotettu paahdettua saaristolaisleipää ja matjessilliä, tämä on –
vaikka itse kehunkin – aika täydellistä.
Rosollismoothie
(kuudelle)
130 g keitettyä jauhoista perunaa
80 g keitettyä porkkanaa
1 uusi kesäsipuli varsineen
puolikas kuorittu omena
60 g etikkapunajuuria
60 g Felix Maku kurkkuja
2 rkl etikkapunajuurten lientä
2 rkl maustekurkkulientä
1 rkl sherryviinietikkaa
jäävettä
viimeistelyyn:
2 viipaletta saaristolaisleipää
6 viipaletta matjes silliä
Kaada kaikki ainekset paitsi jäävesi blenderin kannuun
ja soseuta. Lisää jäävettä ensin noin 2 dl ja blendaa sekaisin. Lisää jäävettä
vielä sen verran (2-3 dl) että seos ohenee sopivasti juotavaksi ja sekoita.
Jäähdytä rosollismoothie jääkaappikylmäksi.
Paahda leipäviipaleet ja leikkaa kumpikin viipale kuuteen
osaan. Pujota cocktailtikkuun 2 leipäpalaa ja sillinpala niiden väliin. Jaa rosollismoothie
laseihin ja aseta koristeet lasin reunalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti