Mökillä
ei tuhlata aikaa ruoanlaittoon, vaan siellä ruoka saa valmistua nopeasti ja
helposti. Kun makeanhimo yllättää, raparperista voi tehdä pikaisen jälkiruoan ja raparperiahan pukkaa maasta vielä pitkälle elokuuhun. Tämä resepti siitä huolimatta, että touko-kesäkuussa kaikki ruokablogit olivat jo täynnä tämänkaltaisia raparperimurupaistoksia. Mutta ei tätä.
Ohjeesta riittää neljälle kahdelle.
Pähkinäinen
raparperimurupaistos
200 g raparperia kuorittuna ja ohuelti viipaloituna
2 rkl ruokokidesokeria
ripaus suolaa
0,5 rkl perunajauhoa
1 + 2 rkl pehmeää voita
2 rkl vehnäjauhoa
3 rkl kaurahiutaleita
2 rkl cashewpähkinärouhetta (muutkin pähkinät
kelpaavat)
ripaus suolaa
1/4 tl hienonnettua kardemummaa
3 rkl ruokokidesokeria
Kaada muovipussiin sokeria, suolaa sekä perunajauhoa
ja lisää raparperipalat. Hölskytä ainekset sekaisin. Voitele pieni uunivuoka
ruokalusikallisella voita ja kaada siihen maustetut raparperit.
Sekoita keskenään 2 rkl pehmeää voita, vehnäjauhot,
kaurahiutaleet, cashewrouhe, ripaus suolaa, kardemumma sekä ruokokidesokeri.
Ripottele seos raparperipalojen päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 25
minuuttia, jolla paistoajalla raparperit vielä pysyvät koossa. Pidempi paistoaika tekee raparpereista sosetta.
Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti