Löysin
vanhan lohireseptin, misomarinoidun lohen reseptin, mutta halusin kalan seuraksi jotain
kesäisempää lisuketta kuin nuudeleita. Kun kävin läpi jääkaapin ja pakastimen,
sain siivotuksi näistä juuri sopivasti salaattiaineksia kalan kanssa
tarjottavaksi. Pakasteesta pussinpohja edamame-papuja, jääkaapista lehtikaalia,
appelsiinia, inkivääriä ja muuta hyvää. Näistä syntyy ihan kelpo lounas. Misomarinoitu lohi soveltuu erinomaisesti myös ulkona grillattavaksi, vaikka tämän lounaan kala kypsyikin uunissa grillivastuksen alla.
Puolet
lehtikaalista, ne vähän nuutuneemmat lehdet, maustoin ja laitoin uuniin
rapsakoitumaan. Lehtikaalisipsit antavat kivaa rapeutta ruoalle. Lisäksi, ei
haittaa jos kaali unohtuu uuniin vähän kauemmaksi aikaa tai pääsee suorastaan kärähtämään.
Se toimii silloin erinomaisena mausteena. Monissa ravintoloissa ripotellaan lautaselle mausteeksi erikoisuutena purjontuhkaa. Lehtikaalituhka on paljon maukkaampaa.
Kokeile vaikka.
Misomaustettu
lehtikaali-edamamesalaatti
lehtikaalisipsit
3-4 isoa lehtikaalinlehteä
tilkka rypsiöljyä
muutama tippa balsamiviinietikkaa
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
Revi lehdet pienemmiksi paloiksi ja poista lehtiruodit.
Kaada mausteet muovipussiin ja niiden päälle revityt lehtikaalit. Sulje pussi
siten että sinne jää mahdollisimman paljon ilmaa ja hölskytä lehtikaalit
mausteiden kanssa huolella sekaisin. Levitä maustetut lehdet leivinpaperille
uunipellille ja kuivaa kiertoilmassa 160 asteessa 10-20 minuuttia kunnes kaali
on rapeaa ja/tai suorastaan palanutta.
kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl misotahnaa
2 tl soijaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
salaatti
6-7 lehtikaalinlehteä
300 g edamame –papuja
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 iso karkeasti raastettu porkkana
2 appelsiinia fileoituna
5 retiisiä pieninä lohkoina
kourallinen lehtikaalisipsejä
seesaminsiemeniä
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa huolella
sekaisin. Revi lehtikaalit pienemmiksi paloiksi ja heitä lehtiruodit pois.
Lisää lehdet kastikkeen joukkoon ja puristele lehtiä nyrkkiesi sisällä kunnes
ne ovat pehmenneet ja imeneet kastikkeen poimuihinsa.
Keitä pavut kypsiksi miedosti suolalla maustetussa
vedessä, perkaa pavut ja heitä kuoret pois. Sekoita salaatin ainekset
keskenään, viimeistele kourallisella hienonnettuja lehtikaalisipsejä ja
hyppysellisellä seesaminsiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti