Kaapissa
pitää aina olla muutama tölkillinen tomaatteja, mieluiten Mutti –merkkisiä (ei
ole sponsoroitu mainos). Tähän pastaan paras valinta oli tölkitetyt
kirsikkatomaatit. Kahden hengen pasta-annos valmistuu nopeasti ja tämä pasta
maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä.
Kevyt
kesäpasta orzosta, tomaateista ja fetasta
400 g tölkki Mutti kirsikkatomaatteja
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
12 vihreää kivetöntä oliivia
2 tl kapriksia
iso kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
pieni kourallinen hienonnettua basilikaa
120 g orzo tai risoni -pastaa (riisinjyvän muotoinen
pasta)
100 g fetajuustoa
Kaada tomaattitölkin sisältö pannulle, mausta
sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla ja kuumenna välillä sekoittaen kunnes
kirsikkatomaatit halkeavat. Leikkaa oliivit pienemmiksi paloiksi, huuhtele
kapriksista ylimääräinen etikka ja lisää nämä tomaattien joukkoon lämpiämään.
Lisää lopuksi suurin osa persiljasta sekä basilikasta ja sekoita nämä
kastikkeen joukkoon. Säästä loput yrtit annosten päälle.
Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä,
valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Murustele lopuksi fetajuusto
kastikkeen joukkoon ja tarjoile. Viimeistele annokset yrttisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti