Eilen
blogattujen pizzapasteijoiden lisäksi piknikillä tarvitaan paljon muutakin
hyvää ja kaiken kruunaa lopuksi jälkiruoka. Jos jälkiruoka tehdään valmiiksi
hillopurkkeihin, ne on helpot kuljettaa mukana ja syöminen käy kätevästi
suoraan purkista. Hedelmiä, pähkinöitä, kookos-jogurttikastiketta ja granolaa,
nam! Kun osa hedelmistä paistetaan ja karamellisoidaan pannulla, niiden oma maku
syvenee ja voimistuu.
Hedelmäinen
retkijälkkäri hillopurkissa
(6-8 annosta)
6 donitsipersikkaa
12 aprikoosia
2 rkl voita
2 banaania
2 tl limettimehua
3 rkl ruokokidesokeria
3 kiivihedelmää
yhden granaattiomenan siemenet
2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta jogurttia
(ruokokidesokeria)
kuorittuja (suolapaahdettuja) pistaaseja
pekaanipähkinöitä
granolaa tai mysliä
Halkaise persikat sekä aprikoosit ja leikkaa ne
pienemmiksi paloiksi. Sulata paistinpannulla voi ja hämmentele hedelmäpaloja
siinä. Lisää banaaniviipaleet, limettimehu sekä ruokokidesokeri ja sekoittele
hedelmiä vielä sen verran että banaanit karamellisoituvat kevyesti. Jäähdytä
hedelmäseos.
Kuori ja paloittele kiivit ja painele siemenet ulos
granaattiomenasta. Vatkaa kookoskerma sekä kuohukerma vaahdoksi, lisää lopuksi
jogurtti ja halutessasi makeuta vaahto ruokokidesokerilla. Rouhi pistaasit ja
pekaanipähkinät.
Kerrosta hedelmät, vaahto sekä pähkinät hillopurkkeihin
ja ripottele päällimmäiseksi pähkinärouhetta sekä granolaa. Granola viimeiseksi
jotta se ei ehdi kovin pahasti vettyä ennen tarjoilua. Jäähdytä purkit
jääkaappilämpötilaan.
Oi, sanotaanko niitä litteitä persikoita donitsipersikoiksi? Kiva ja kuvaava nimi!
VastaaPoistaRakkaalla lapsella on monta nimeä :)
VastaaPoistaEn tiedä onko donitsipersikka virallinen nimi, mutta ainakin se kuvaa tätä lajiketta parhaiten.