Voitaikina
on tosi käyttökelpoinen pakaste, josta saa pyöräytetyksi niin suolaisia kuin
makeitakin herkkuja. Mutta joskus nekin tekeleet epäonnistuvat, kuten minulle nyt
kävi. Löysin kivan mansikkaisen wienerpitkoreseptin, jota ajattelin tarjota
juhannuksen kahvipöydässä, mutta syystä tai toisesta lopputulos epäonnistui
täysin. Koska en tykkää heittää ruokaa hukkaan, halusin pelastaa
mitä pelastettavissa oli.
Siispä raaputin pitkon täytteet roskiin, paloittelin voitaikinan uunipellille ja kuivasin sitä 150 asteessa sen verran että taikinaan ei jäänyt tahmeita kohtia. Palat revin vuokaan ja tein niistä sekä muutamasta paahtoleipäviipaleesta pullavanukasta juhannuksen brunssipöytään.
Vuoka marjoineen ja munamaitoineen oli ensin yön yli jääkaapissa ja kun neste sai rauhassa imeytyä muihin aineksiin, vanukkaasta tuli erityisen mehevää. Tämä resepti on paranneltu versio muutaman vuoden takaisessa pullavanukkaastamme.
Siispä raaputin pitkon täytteet roskiin, paloittelin voitaikinan uunipellille ja kuivasin sitä 150 asteessa sen verran että taikinaan ei jäänyt tahmeita kohtia. Palat revin vuokaan ja tein niistä sekä muutamasta paahtoleipäviipaleesta pullavanukasta juhannuksen brunssipöytään.
Vuoka marjoineen ja munamaitoineen oli ensin yön yli jääkaapissa ja kun neste sai rauhassa imeytyä muihin aineksiin, vanukkaasta tuli erityisen mehevää. Tämä resepti on paranneltu versio muutaman vuoden takaisessa pullavanukkaastamme.
Pullavanukas
1-1,5 l paloiteltua pullaa, croissantia, paahtoleipää
tms
0,5 l mansikoita
125 g rasia pensasmustikoita
puolikas limetti
3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
3 munaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
tarjoiluun
tomusokeria, jäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
Vatkaa maito, kerma, munat, tuorejuusto, sokeri ja
vaniljasokeri keskenään. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle puolet
pullanpaloista tasaiseksi kerrokseksi. Kostuta nämä parilla kauhallisella
munamaitoa. Ripottele päälle suurin osa mansikoista ja mustikoista, ja mausta
marjat puristamalla niille hiukan limettimehua suoraan limetinpuolikkaasta.
Lado vuokaan toinen puoli pullanpaloista ja kaada
niille loppu munamaito. Painele leipämassaa sen verran että se hiukan
tiivistyy. Ripottele vuoan pinnalle loput marjat, peitä tuorekelmulla ja laita
jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mutta mieluummin yön yli jotta kosteus
ehtii kunnolla tasaantua. Vuoka voi odottaa jääkaapissa paistamista jopa pari päivää.
Paista vanukas 180 asteessa noin 35-40 minuuttia ja
tarjoile hiukan lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti