Nyt on
nokkosten aika. Kun kevään ensimmäinen nokkoskeitto ja nokkospesto on tehty,
sen jälkeen voi vaikka leipoa kasan vihreitä tortilloja ja täyttää ne. Tortillan
vihreään väriin voi tietysti käyttää myös pinaattia tai vaikka rucolaa, mutta
nyt kun nokkosaika on parhaimmillaan, miksi ei leipoisi juuri nokkosta
maustamaan tortillalättyjä.
Vihreät
tortillat
1 dl maitoa
100 g nokkosia / pinaattia / rucolaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 - 1 dl vettä
0,5 - 1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
hiukan jauhoja kaulimiseen
Kuumenna kattilassa maito ja lisää siihen nokkoset.
Kun nokkoset ovat pehmenneet, lisää öljy ja soseuta seos sauvasekoittimella. Kaada
kuiva-aineet monitoimikoneen kulhoon, käynnistä vatkaus, kaada joukkoon soseutetut nokkoset ja sen jälkeen lisää vettä tasaisesti kunnes taikinasta on
muodostunut pehmeä, mutta kiinteä ja kaulimiskelpoinen pallo. Nesteen ja
jauhojen keskinäistä määrää voi joutua hiukan säätämään. Alusta taikinaa koneella parin minuutin ajan, käsin vaivaamalla
viitisen minuuttia.
Laita taikina puhtaaseen kulhoon, peitä muovikelmulla
ja jätä lepäämään 20-30 minuutiksi. Muodosta taikinasta 6 palloa ja kääri
niistä jokainen erikseen muoviin. Tortillat voi paistaa tästä noin 15 minuutin
kuluttua, mutta taikinapallot voivat odotella kelmun sisällä pidempäänkin.
Ripottele hiukan jauhoja työtasolle ja kauli
taikinapallot mahdollisimman ohuiksi letuiksi, lado ne lautaselle kelmujen
väliin ja pidä kelmun alla paistamiseen asti. Kypsennä tortillat
paistinpannulla keskilämmöllä noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Pidä
valmiit tortillat peitettynä tarjoiluun asti etteivät ne jäähdy ja kuivu
liikaa.
Täytä tortillat - fajitas, taco, enchilada, quesadilla, tai kuten ihan tavallinen kotimainen rieskarulla.
Täytä tortillat - fajitas, taco, enchilada, quesadilla, tai kuten ihan tavallinen kotimainen rieskarulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti