Olemme kokanneet ankanrintaa erilaisilla kastikkeilla, mutta ainakin yksi oli vielä kokeilematta – raparperikastike. Rasvainen ankanrinta tykkää hiukan happamasta kastikkeesta ja raparperi on juuri tämän hetken kausituote. Ankanrinnan paistaminen selitetään täällä. Nyt keskitytään siihen raparperikastikkeeseen, joka sopikin tosi hyvin ankan kanssa.
Raparperikastike
ankalle
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 sellerin varsi
1 porkkana
peukalon kokoinen pala inkivääriä
5 dl kanalientä
2 dl punaviiniä
300 g raparperinpaloja puolen sentin viipaleina
0,5 dl sokeria
1 tähtianis
puolikas kanelitanko
suolaa, mustapippuria myllystä
Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Leikkaa sipuli, selleri
sekä porkkana isohkoiksi paloiksi ja paahda öljyssä. Leikkaa inkivääri ihan
pieniksi kuutioiksi ja lisää kasariin yhdessä kanaliemen kanssa. Keitä matalalla
lämmöllä noin puoli tuntia kunnes kasarissa on nestettä enää vain pari
desilitraa. Siivilöi liemi talteen ja heitä kasvikset pois.
Kaada kasariin punaviini ja keitä se kokoon noin
puoleen alkuperäisestä. Lisää raparperinpalat, sokeri, tähtianis, kaneli sekä
siivilöity liemi ja keitä kastiketta kunnes raparperinpalat ovat täysin soseutuneet.
Poimi pois tähtianis sekä kanelitanko ja mausta tarvittaessa suolalla sekä
mustapippurilla.
Kastikkeesta tulee sitä karkeampaa, mitä isompina paloina raparperit keitetään..
Kastikkeesta tulee sitä karkeampaa, mitä isompina paloina raparperit keitetään..
Kuulostaa herkulliselta, kiva sesonkiresepti!
VastaaPoistaAppelsiinikastikkeenkin voisi keittää ankalle, mutta raparperi on kotimaista, joten siitäkin syystä se on ihan parasta :)
VastaaPoista