Äitienpäivä
on hyvä syy nauttia jotakin herkullista ja arjesta poikkeavaa. Sellainen ruoka,
jonka kokkaamisessa ei tarvita Master Chefiä eikä ehkä edes sitä äitiäkään,
voisi olla uunissa kypsennetty hummeri. Wanhan Kauppahallin Kalaliike
Erikssonin ystävällisen kauppiaan vinkistä ostin pakastettuja hummerin
puolikkaita, jotka olivat raakana pakastettuja, ei kypsennettynä. Ne eivät
kuivuneet valmistettaessa samalla tavalla kuin valmiiksi keitetyt hummerit.
Paketissa on valmiiksi siistitty hummerin puolikas saksilihoineen
kypsennysvalmiina. Itse ruoka on helppo valmistaa ja maistuu aivan ihanalta.
Hummerinpuolikkaat
uunissa
1 (tai 2) hummerin
puolikasta ruokailijaa kohti
100 g voita
2 valkosipulin
kynttä raastettuna
2 rkl lehtipersiljan
lehtiä hienonnettuna
hyppysellinen suolaa
1 rkl sitruunamehua
Ota hummerit jääkaappiin sulamaan jo edellisenä
päivänä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista sillä aikaa persiljavoi. Sulata
voi kasarissa ja sekoita siihen raastettu valkosipuli, hienonnettu
lehtipersilja sekä suola ja sitruunamehu. Ota hummerit pakkauksestaan ja aseta
ne uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sivele niille persiljavoita ja laita ne
uuniin 8 – 12 minuutiksi. Itse laitoin 8 minuutin kuluttua grillivastuksen
päälle 2 minuutiksi jolloin hummerit olivat juuri sopivan kypsiä. Kypsymisen näkee
siitä, kun hummerin lihan väri muuttuu läpikuultamattoman vaaleaksi. Älä
kypsennä liian kauaa, jotta liha ei sitkisty. Nosta äyriäiset lautaselle ja
valuta lisää persiljavoita niiden päälle. Näyttävän näköinen ja herkullisen
makuinen ruoka, joka ei ollut edes vaikea valmistaa, eihän? Jos tämä
tarjoillaan alkuruokana tai kevyenä iltaruokana, niin lisäkkeeksi riittää
vaikkapa salaatti. Pääruokaan sopii lisäkkeeksi keitetty pasta, johon
sekoitetaan persiljavoisulaa ja jonka pinnalle lisätään hienonnettua lehtipersiljaa.
Valmista persiljavoita silloin riittävästi.
Kuvassa hummerin kanssa samalla lautasella on
paahdettua myskikurpitsaa, mango-avokadosalaattia sekä erilaisia vihreitä
salaatinlehtiä. Vaaleat rapeat muruset ovat uunissa kuivattuja ohuenohuita
palsternakkaviipaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti