TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 28. tammikuuta 2016

Sienirisotto (lähes) tyhjästä



Joskus pitää nyhjästä tyhjästä eli kun pitäisi tehdä ruokaa mutta ei ehdi/jaksa/viitsi mennä kauppaan, joka saattaa sitä paitsi olla jo kiinnikin. Silloin kurkistetaan kaappiin ja tehdään ruokaa siitä mitä siellä sitten sattuukaan olemaan. Meillä oli sienipurkki, jonka best before oli 2014. Tölkki näytti kuitenkin ulkoapäin ihan priimakuntoiselta. Peltipurkkisäilykkeet säilyvät usein paljon pidempään kuin mitä best before kertoo, niin tämäkin. Oli myös kuivattuja sieniä, oli riisiä, oli liemikuutioita, oli kuivamausteita ja siinä olikin suurinpiirtein kaikki, mitä tarvitaan hyvän aterian aikaansaamiseen. Pienikin määrä kuivattuja sieniä antaa ruoalle todella paljon makua.


Sienirisotto

2 dl                risottoriisiä
7 dl                kana(tai liha-)lientä
1 tlk              Sauvon sienikuutioita (rouskuja suolaliemessä)
2 rkl              kuivattuja (herkku)tatteja
0,5 dl             vettä
1/2 -1            sipuli hienonnettuna
                      timjamia
merisuolaa myllystä
                      mustapippuria myllystä
1,5 rkl           voita
1,5 rkl           oliiviöljyä
                      voita
2 dl                parmesaaniraastetta
                      lehtipersiljaa (jos on)
                      (kevätsipulia hienonnettuna jos on)

Murenna kuivattu tatti kulhoon ja lisää lämmin vesi. Kuumenna kasarissa voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettu sipuli, timjami ja valutetut sienet. Lisää voita ja riisit ja pyörittele niitä niin, että ne kiillottuvat. Kaada puolet liemestä kasariin ja sekoita ja anna kiehua rauhallisesti. Lisää lientä vähän kerrallaan, kun edellinen on imeytynyt. Kymmenen minuutin kuluttua lisää liotetut tatit liemineen. Anna kiehua ja tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisit ovat sopivan kypsiä, eli eivät enää kovia ja jauhoisia, mutta eivät vielä liian pehmeitä, lisää kasariin parmesaaniraaste ja sekoita se joukkoon. Ennen tarjoilua lisää vielä nokare voita ja sekoita. Risotto ei saa olla liian juoksevaa eikä liian kiinteää. Lisää lopuksi lehtipersilja ja/tai kevätsipuli ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti