Helpon
ruoan päivät jatkuvat. Munakasrullan sisään käärimme tällä kertaa
kermamuhennettua purjosipulia sekä kylmäsavulohta. Lukuun ottamatta sitä aikaa,
jonka munakasrulla joutuu vetäytymään jääkaapissa, tämä on myös kohtalaisen nopea
valmistaa. Seuraavana päivänä ei sitten tarvitsekaan muuta kuin leikata pötkylä
annospaloiksi ja tehdä salaatti.
Kermamuhennettu
purjo
2 isohkoa purjoa ohuina viipaleina (noin 250 g)
2 rkl voita
1 dl kermaa
suolaa
sitruunapippuria
Kuullota purjot pannulla voissa. Lisää kerma ja
hauduta noin 10 minuuttia kunnes seos on muhentunut. Mausta suolalla ja
sitruunapippurilla.
Munakasrulla
munakas
4 munaa
3 dl maitoa
1 tl suolaa
5 rkl jauhoja
täyte
kermamuhennettua purjoa
200 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito sekä muut
ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin
25 x 35 cm) ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa kypsä munakas
toiselle leivinpaperille hieman jäähtymään.
Levitä munakkaalle tasaisesti kermamuhennettu purjo
sekä kylmäsavulohi (jätä ulkoreunoille noin sentin verran tyhjää tilaa ettei
täytteet pursuile ulos) ja kääri munakas mahdollisimman tiukalle rullalle
leivinpaperin avulla. Jätä sauma pohjaan. Laita munakasrulla jääkaappiin.
Munakasrulla saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin
tai seuraavaan päivään. Tarjoile kylmänä.
Nektariinisalaatti
2 nektariinia
1 pieni punasipuli
kourallinen granaattiomenan siemeniä
pari kourallista vihreitä salaatinversoja
vinaigrettea
Poista nektariineista kivi ja leikkaa hedelmät
lohkoiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Paahda nektariinit ja
punasipulit parilapannulla pehmeiksi. Sekoita salaattiainekset keskenään ja viimeistele
vinaigrettella.
Taidanpa ottaa tästä vinkin ja täyttää meille jonkunlaisen munakasrullan tänään. Missioni on käydä kaupassa tässä kuussa vasta kun on ihan pakko, eli hakea kahvimaitoa. Muuten kaapit pursuilee ruokaa ja me ollaan kahdestaan, joten lisää ruokaa ei saa ostaa, ennen kuin jotain koloa tulee varastoihin :D
VastaaPoistaHävikistä herkuksi -kuukausi...
VastaaPoistaIhana resepti. Tää olisi kätevä tarjottava isolle porukalle, ja juhlia varten.
VastaaPoistaNimenomaan isolle porukalle tosi kätevä. Näitä voi vaikka pinota päällekkäin jääkaappiin odottelemaan, eikä ole pelkoa että kääryleen ulkonäkö pahasti kärsisi. Joitain vuosia sitten tehtiin näitä taloyhtiön juhliin useampiakin, kana-, katkarapu- ja kasvistäytteillä. Pinnalle sitten vähän erilaisia yrttejä, että porukka erotti mikä on mikäkin.
VastaaPoista