Löytäessäni
joulun alla Stockalta sisilialaisia klementiinejä, joissa oli vielä lehtiäkin
tallella, muistin ranskalaisessa ruokalehdessä näkemäni kuvan jäätelöllä
täytetyistä klementiineistä. Sen jäätelön resepti ei tosin ollut minun mieleeni,
joten tein välipäivien jälkiruoaksi klementiinijäätelön omalla tavallani. Tästä
tulisi upea jälkiruoka vaikka uudenvuodenjuhliin.
(6
annosta)
7 klementiiniä (jos löytyy lehtineen, niin aina
parempi)
puolikkaan limetin raastettu kuori
0,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
puoli purkkia (noin 200 g) sokeroitua kondensoitua
maitoa (ihan
perusjuttu, ei sitä kinuskiksi keitettyä)
perusjuttu, ei sitä kinuskiksi keitettyä)
2,5 dl kuohukermaa
Leikkaa kuudesta klementiinistä ”hattu” pois. Tyhjennä
kuorten sisältö, mutta varo rikkomasta kuorta. Klementiineissä voi olla
siemeniä, joten poimi ne pois hedelmälihan joukosta. Soseuta klementiinit
sauvasekoittimella ja kaada 300 g tästä muodostunutta klementiinisosetta
pakastuksenkestävään sekoituskulhoon. Raasta seitsemännen klementiinin kuori ja
lisää se soseen joukkoon. Lisää seokseen myös limetinkuoriraaste, inkivääriraaste,
kondensoitu maito sekä kuohukerma ja vatkaa massaa sähkövatkaimella noin viiden
minuutin ajan.
Laita seos kulhossaan pakastimeen ja ajastin piippaamaan tunnin kuluttua. Laita klementiinien kuoret hattuineen jääkaappiin, jotta ne pysyisivät käyttökunnossa. (Kaikkien klementiinien sisus ei mahtunut jäätelöön, joten ne voi syödä heti sellaisenaan.)
Laita seos kulhossaan pakastimeen ja ajastin piippaamaan tunnin kuluttua. Laita klementiinien kuoret hattuineen jääkaappiin, jotta ne pysyisivät käyttökunnossa. (Kaikkien klementiinien sisus ei mahtunut jäätelöön, joten ne voi syödä heti sellaisenaan.)
Kun ajastin ilmoittaa tunnin kuluneen, ota kulho
pakastimesta, sekoita massa lusikalla irti kulhon reunoilta ja vatkaa se
uudelleen sähkövatkaimella kuohkeaksi. Laita jäätelömassa takaisin pakastimeen tunniksi ja
toista vatkaaminen - vielä toisen ja kolmannen kerran. Nyt jäätelö on valmista
ja sen voi annostella klementiininkuoriin ja tarjoilla. Kotona valmistettu jäätelö kannattaa nauttia heti tai ainakin mahdollisimman nopeasti, sillä pitkä pakastaminen yleensä kovettaa sitä liikaa, jolloin jäätelöstä on vaikea leikata paloja puhumattakaan, että se sulaa epätasaisesti.
Hei! Onko täytteeseen tarkoitus käyttää kondensoitua maitoa juoksevana vai kinuskiksi keitettynä? Molempia kun saa tölkissä. Joskus tuli ostettua reseptin kannalta väärää, niin siksi tarkistelen. :-)
VastaaPoistaHauska idea ja ihanan raikkaankuuloinen jäätelö! Olen joskus täyttänyt appelsiininkuoret suklaakakkutaikinalla ja paistanut foliossa, sitrushedelmistä on moneksi :)
VastaaPoistaOi! Herkullisen raikas jälkkäri. Tämän pistän listaani :D
VastaaPoista@ Valve
VastaaPoistaTähän käytetään ihan perus kondensoitua maitoa, ei keitetä kinuskiksi. En huomannut tarkentaa tekstiin, mutta nyt tein korjauksen.
@ Paula
Tuota suklaakakkua pitää joskus kokeilla. Täytyy etsiä resepti.
@ Kaura
Hyvä ja raikas.