Katkarapu-avokado-aurajuustosekoituksesta
tulee hyvä kevyt iltapala. Kaikki ei ihan mahdu takaisin kahden avokadon
kuoriin, mutta lopun voi nauttia suoraan kulhosta tai vaikka leivän päällä. Ja jos malttaa olla syömättä tätä heti, seuraavana päivänä se on vieläkin parempaa kun maut ovat tasaantuneet.
Katkarapu-avokado-aurajuustosalaatti
200 g katkarapuja (suolaliemessä)
1 pieni punasipuli
suolaa ja mustapippuria myllystä
maun mukaan cayennea
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
4 pisaratomaattia
puolikas mango
kastike
100 g creme fraichea
50 g aurajuustoa
puoli ruukkua korianteria
1 rkl ruohosipulia
Kuori punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi
kuutioiksi. Lisää suolaa, mustapippuria, ripaus cayennea sekä valutetut
katkaravut. Anna katkarapujen maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia. Sekoita
seuraavaksi kastike. Lisää creme fraicheen hienonnettu aurajuusto, hienonnettu
tuore korianteri sekä ruohosipulisilppu ja sekoita hyvin.
Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa sisukset
pieniksi kuutioiksi. Lusikoi avokadokuutiot kulhoon ja valuta niiden päälle
sitruunamehua. Sekoita hyvin. Leikkaa pisaratomaatit sekä mangonpuolikas
pieniksi kuutioiksi ja lisää avokadopalojen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset,
tarkista maku ja lusikoi seos tarjolle avokadojen kuoriin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti