TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kebakot ja lisukkeet



Pakastimessa on keväästä asti lorvaillut pala luutonta lampaanpaistia, jolle alkoi olla korkea aika tehdä jotakin. Sulatin sen ensin jääkaapissa yön yli. Kaivoin kaapista lihamyllyn ja tein sillä lampaasta jauhelihaa. Ajoin lihan kahteen kertaan myllyn läpi, ensin karkeammalla ja sitten hienommalla terällä.


Kebakot

500 g             karitsan/lampaan jauhelihaa
1                    sipuli hienonnettuna
1                    valkosipulinkynsi hienonnettuna
                      garam masalaa
                      kanelia
                      korianterin siemeniä rouhittuna
                      mustapippuria myllystä
                      suolaa
1                    kananmuna
                      voita
                      oliiviöljyä
                                      
Kuullotin sipulisilpun ja valkosipulin voissa ja lisäsin mausteet pannulle saamaan lisää makua. Sekoitin sipuli/mausteseoksen jauhelihan joukkoon ja sen jälkeen vaivasin massaan kananmunan.
Muotoilin massasta puikulaisia kebakkoja, jotka paistoin pannulla voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Kebakot voi tarjoilla pelkän crème fraiche -dippikastikkeen kanssa, mutta niistä tuli ruokaisampia kun annokseen lisättiin paistettuja perunoita sekä tomaatti-avokadosalsaa.


Tomaatti-avokadosalsa

puolikas pieni keltasipuli
1 syöntikypsä avokado
200 g pisaratomaatteja
1 rkl limettimehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
suolaa            
sokeria
mustapippuria
pieni kourallinen basilikanlehtiä

Kuori avokado ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Valuta limettimehu kuutioiden päälle. Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi, leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla sekä maun mukaan suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Leikkaa lopuksi kasvisten joukkoon kourallinen basilikanlehtiä. Jätä seos jääkaappiin maustumaan.


Kylmä crème fraiche –kastike

1 tölkki crème fraichea
suolaa maun mukaan
ripaus mustapippuria
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä
(kermaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua puolisen tuntia ennen käyttöä. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna sitä tilkalla kermaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti