Pottumuusia jäi illan aterialta sen
verran sopivasti, että siitä pyöräytti nopeasti aamiaisrieskaset. Joukkoon
lisäksi munia, jauhoja, pellille ja uuniin. Tänään ei tarvitse muistaa laittaa
ostoslistaan leipää. Taikinasta tuli 14 pikkurieskaa.
Perunarieskat
5 dl / 500 g perunasosetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ohrahiutaleita
2 dl jauhoja (sämpylä- tai hiivaleipä- tai
vehnäjauhoja)
Lisää perunasoseen joukkoon suola (jos on tarpeen, riippuu perunasoseen suolaisuudesta) ja
kananmuna. Lisää seuraavaksi hiutaleet sekä jauhot ja
sekoita hyvin.
Taputtele taikinasta jauhotetuin sormin ohuita
rieskoja leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele rieskat haarukalla (minä unohdin, mutta hyvää tuli ilmankin) ja paista
uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia kunnes pinta on hiukan
ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti