Kunnon ruokabloggaaja ei käytä
pakasteita, säilykkeitä, eineksiä tai puolivalmisteita, eihän? Ehkä ei bloggaaja, mutta moni muu kuitenkin. Ja kyllä
bloggaajakin joskus, jos löytää riittävän hyvän tuotteen, kuten purkitetut
ankankoivet, jossa hinta-laatu on enemmän kuin kohdallaan. Säilöttyjä ankankopia on varmasti
taas lokakuussa Stockalla Hullujen Päivien tarjouksessa ja silloin niitä
kannattaa ostaa, sillä näistä ja parista muusta aineksesta tumpelompikin
keittiön henki/hengetär taikoo taivaallisen juhla-aterian hetkessä. Puolivalmiste ei todellakaan ole mikään kirosana. Kenet pitäisi
hämmästyttää kokkaustaidoilla? Treffikumppani? (Tulevat) appivanhemmat? Mummi
ja ukki? Sitten vaan ankkatölkki auki. Ja saa tätä laittaa ihan vaan itselleenkin.
Täydellinen
ankkapäivällinen
Ainekset neljän hengen herkkupäivälliseen ovat tässä:
1 tölkki säilöttyjä ankanreisiä (4-5 kpl/tölkki)
tölkinavaaja
tölkinavaaja
1-2 rasiaa ”pommes noisettes” pakastettuja
perunapalloja
1 tölkki mustaherukkahyytelöä
jotain vihreää salaattia ja kirsikkatomaatteja
suolapurkki
Avaa ankanreisitölkki ja varo ettei sisältöä roisku
ympäriinsä. Ylikypsiksi omassa rasvassaan kypsennetyt ankankoivet on säilötty
ankanrasvaan ja ankanrasva on liukkaampaa kuin voiteluöljy. Jos sitä tipahtaa vaikka
lattialle, se kulkeutuu joka paikkaan sukanpohjissa. Nosta ankankoivet
varovasti paistinpannulle niin että rasva jää säilyketölkkiin. Peitä pannu
kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes koivet ovat lämmenneet eli noin
5-10 minuuttia. Tarkista välillä muutaman kerran, että koivet lämpiävät tasaisesti eivätkä pala.
Lusikoi tölkistä toiselle paistinpannulle muutama
lusikallinen ankanrasvaa ja kaada perunapallot rasvaan kypsymään. Ravistele
paistinpannua aika ajoin jotta perunapallot kuumenevat kauttaaltaan ja ruskistuvat
joka puolelta. Mausta perunat lopuksi ripauksella suolaa.
Kuori "pulled duck" ankankoivista pehmeä nahka pois ja annostele lihat
lautasille perunapallojen, mustaherukkahyytelön sekä salaatin ja tomaattien kanssa.
Alkuruokana voit tarjoilla avokadoa ja chilimarinoituja jokiravunpyrstöjä, joka sekään pikaisesti valmistuva ruoka ei vaadi tekijältään mitään erityistaitoja. Jälkiruoaksi vielä puolukkaista "pappilan hätävaraa" (tai jos ei pidä puolukasta niin jotain hilloa sen tilalle).
Tällaisen aterian jälkeen kaikki alkavat pitää sinua
mestarikokkina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti